„I přes druhé místo po základní části, a tím i zajištění účasti v příštím ročníku Ligy mistrů, je výsledek v play-off s tak silným týmem, jaký jsme měli, brán jako velké zklamání. Chomutov jsme v šesti čtvrtfinálových zápasech neporazili ani jednou v řádné hrací době," uvedl jednu z příčin ukončení spolupráce prezident klubu Ján Moder.

Kýhos přišel na lavičku Ocelářů loni v létě a velmi toužil po zisku mistrovského titulu. Úvod sezony mu vyšel skvěle, se svými svěřenci zažil rekordní úvodní čtvrtinu základní části. Poprvé vyšli Oceláři bodově naprázdno až v 15. kole. Hokejová veřejnost i experti považovali v té době Třinec za jednoho z hlavních favoritů na titul. Další výsledky však měly, a to i navzdory dílčímu prosincovému zlepšení, sestupnou tendenci a také Kýhos se postupem času ocitl pod velkým tlakem fanoušků.

„Přiznám se, že vyřazení ve čtvrtfinále bylo pro mě obrovským zklamáním. Následně jsem připravil pro vedení klubu hodnotící zprávu o uplynulé sezoně a na společné a chtěl bych zdůraznit kultivované schůzce jsme došli po vzájemné dohodě k závěru, že se naše cesty rozejdou," dodal Vladimír Kýhos.

BOJOVNICE. Jaroslava Ornstová přebírá od útočníka Ocelářů Erika Hrni kamenný puk během druhého čtvrtfinále s Chomutovem.
Fanynka Ocelářů se vzdala všeho, rodinu a hokej ale ztratit odmítla

Jméno nového trenéra Ocelářů bude oznámeno v horizontu několika dní až týdnů. Kdo by mohl být novým koučem třineckých hokejistů, ale zatím není podle sportovního ředitele Jana Peterka jisté. V kuloárech se hovoří o Václavu Varaďovi. O konkrétních jménech ale zatím nikdo v klubu mluvit nechce.

„Uvažujeme nad čtyřmi variantami. S některými vytipovanými adepty už proběhla i první jednání. Osobně bych si přál, abychom jméno nového kouče zveřejnili nejpozději se začátkem letní přípravy. Ta by měla začít podle původního plánu 2. května," prohlásil Peterek.

Právě sportovní ředitel Ocelářů povede jednání o novém trenérovi. A zároveň bude ze své funkce také provádět letní obměnu kádru v duchu nové koncepce klubu. Od nejvyššího vedení má k tomu plnou důvěru. „S dosavadní prací Jana Peterka, který nastoupil do funkce sportovního ředitele v prosinci, jsme plně spokojeni. Líbí se nám jeho vize, že by chtěl mnohem víc, než tomu bylo v minulosti zvykem, zapojovat do A-týmu mladé hráče. Naše juniorka vyhrála loni titul, letos byla znovu ve finále a chceme, aby tito talentovaní hokejisté jednou hráli v našem dresu ve Werk Areně a ne aby končili v jiných klubech jen proto, že u nás doma nedostanou v kategorii dospělých šanci," uzavřel na téma aktuálních změn viceprezident Ocelářů Jan Czudek. (saj, noh)

Vladimír Kýhos
Kouč Kýhos o vypadnutí Třince: Zkušení hráči se měli více prosazovat