Turnaj vznikl před šesti lety a hraje se výhradně v Rusku. Češi na něm startovali s výjimkou roku 2015 pokaždé, ale kromě druhého místa Karlových Varů v premiérovém ročníku v něm opětovně Energie, Sparta, Vítkovice ani Chomutov v dalších letech žádný průlomový výsledek nezaznamenali.

„Změříme síly s nejlepšími evropskými týmy v této kategorii. U nás patříme k absolutní špičce mezi juniory, takže se rádi porovnáme se stejně dobrými týmy z celé Evropy,“ řekl klubovému webu Ocelářů trenér aktuálních českých vicemistrů Vlastimil Wojnar, jehož svěřence ve skupině B CSKA Moskva, kazašský Barys Astana a švédské MODO Hockey.

Dalšími účastníky v skupině A jsou Jekatěrinburg, Davos, HK Riga a Jokerit Helsinky. V minulosti však na turnaji startovaly také celky ze Severní Ameriky. „Všichni se moc těšíme, je to pro nás další výzva. Uvidíme, jaká je konkurence v jiných zemích a zjistíme, jak kvalitní tým jsme, když budeme hrát s týmy ze světa a nejenom z Čech,” vyjádřil se útočník David Kofroň.

„Máme velmi těžkou skupinu, zejména CSKA a švédské MODO vypadají jako velmi kvalitní celky. MODO je loňským vítězem švédské juniorské ligy, CSKA je centrum mládežnických kategorií v Rusku a poslední juniorský mistr Ruska. Navíc Barys je určitě nejlepší celek z Kazachstánu hrající MHL, takže se máme na co těšit,“ uvědomuje si kouč Vlastimil Wojnar.