O uplynulém víkendu čekaly na frýdecko-místecké „šesťáky" poslední zápasy letošní sezony. Do haly Polárka nejprve zavítali hráči Vítkovic, o den později je následoval dosud suverénní tým z Poruby.

Už utkání s favorizovanými Vítkovicemi přinesl velké překvapení na úkor favorita. Frýdečtí měli před utkáním v hlavách vysokou nadílku, kterou od tohoto soupeře chytali ještě v multifunkční hale ve frýdeckých Stovkách. Jenže to, co bylo minulý zápas, tentokráte neplatilo.

Frýdečtí od první do poslední minuty hráli s Ostravany naprosto vyrovnanou partii, ve které plnili pokyny svého lodivoda Petra Lipiny a jen si potvrdili, že hrát se dá opravdu s každým. V době, kdy z časomíry začalo utíkat posledních šedesát vteřin zápasu, zasadili domácí svému soupeři dva smrtelné údery, kterými jen potvrdili, že se o body s nikým dělit nechtějí.

„Kluci podali výborný výkon, za který si zaslouží obrovskou pochvalu. Bojovali a makali až do závěrečné sirény, po které mohli zaslouženě slavit skalp jednoho ze silných soupeřů naší soutěže," chválil své svěřence kouč Petr Lipina.

HC Frýdek-Místek – HC Vítkovice Steel 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)

- branky FM: Říhošek 2, Hykl 2, Kolder.

Se zvýšeným sebevědomím pak mladí frýdecko-místečtí hokejisté hostili na svém ledě stejně staré hochy z Poruby, kteří v letošní sezoně ještě nenašli svého přemožitele.

Domácí do utkání vlétli s velkou chutí a pokračovali tak v tempu z předchozího domácího duelu. Hned v úvodní tercii zaskočili hosty, když třikrát skórovali a po úvodní dvacetiminutovce vedli překvapivě 3:1. Po první změně stran ale přišel herní výpadek a únava, která vyústila v situaci, kdy hosté otočili nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Frýdečtí ve druhé přestávce vyslechli důležité rady od svého trenéra a ve třetí třetině se vrátili ke své poctivé hře. Když pak v 57. minutě upravoval domácí Puzoň na 5:4 z pohledu frýdeckého celku, tušili i přítomní fanoušci, že se nejspíš schyluje k dalšímu velkému překvapení. To pak domácí pojistili opět Puzoněm při porubské hře bez brankáře.

„Fantastický výkon a úžasná hra. Kluci mě velmi mile potěšili, když se postarali v závěru sezony o dvě úžasné překvapení. Za dva dny si připsali dvě vítězství a za předvedený výkon si zaslouží určitě absolutorium a věřím, že je to pro ně obrovská motivace do budoucna, že opravdu jde porazit každého soupeře," dodal Lipina.

HC Frýdek-Místek – HC RT Torax Poruba 6:4 (3:1, 0:3, 3:0)

- branky FM: Puzoň 3, Kolder, Říhošek, Kuchař. (mar)