Samotný zápas na Valašsku začali aktivněji hosté. Ti se sice usadili v útočném pásmu domácího celku, ale bylo to bohužel bez gólového efektu. Až v 17. minutě vypálil od modré Sluštík a Frýdečtí se ujali zaslouženého vedení. „V první třetině jsme byli určitě lepším týmem, jen gólově to nebylo vyjádřeno. Je to velká škoda, jelikož z mého pohledu jsme tuhle pasáž měli vyhrát větším brankovým rozdílem," litoval zahozených šancí hostující trenér Miroslav Kameník.

Druhá tercie nakonec nabídla čtyři branky a lépe si vedli domácí. Na góly Sršně, Kaluži a Guldy reagoval krátce před koncem třetiny gólem hostující Stránský. Ve 45. minutě vrátil domácím dvoubrankové vedení Martiník. V polovině 46. minuty se na pár vteřin objevil v brance hostujícího celku Ondřej Horváth, ale dlouho se v brankovišti neohřál. O necelou minutu později bylo za nedovolený zákrok na Vargu nařízeno trestné střílení. To už však putoval do branky Kubáň, který domácího exekutora vychytal. A tak se potvrdilo pravdilo nedáš-dostaneš. Z následné akce se totiž po kombinační akci prosadil Stránský, který zakončoval do prázdné branky – 4:3. V polovině 58. minuty byl za podražení vyloučen Lipina a Gulda v následné přesilovce upravoval na 5:3. Poslední slovo patřilo hostujícímu Stránskému, který už jen upravil na konečných 5:4.

Na hokejisty Frýdku-Místku i v tomto týdnu čekají dvě kola. Již zítra se hraje v Českém Těšíně, kde má momentálně tým Frýdku svůj domovský stánek, a soupeřem budou od 18 hodin hráči Vsetína. V sobotu 15. listopadu pak zajíždí svěřenci Miroslava Kameníka na led brněnské Techniky.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - HC FRÝDEK-MÍSTEK 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)

Branky: 28. Sršeň (Slovák), 34. Kaluža (Gulda), 35. Gulda (Kuchta), 45. Martiník (Sprušil), 58. Gulda (Kuchta) – 17. Sluštík (Mach, Slovák), 39. Stránský (Samiec), 48. Stránský (Lipina, Samiec), 60. Stránský (Samiec, Heider). Vyloučení: 7:8, využití: 3:1.
Frýdek-Místek: Kubáň – Samiec, Teper, Podešva, Heider, Krutil, Charvát, Černín, Kopún – Lipina, Stránský, Slovák – Sluštík, Mach, Mamula – Vacula, Zedník. Trenéři: Miroslav Kameník a Martin Kurajský.
Další utkání 15. kola: SK Karviná – HC Poruba 2:8, Nový Jičín – Zubr Přerov 2:5, Technika Brno – SHK Hodonín 4:0, Slezan Opava – Lvi Břeclav 0:1.