Třinec oba domácí zápasy zvládl. V tom prvním vyhrál 3:0, v neděli si došel pro vítězství 2:1, když vítězný gól dal v 54. minutě Vrána.

„Snažíme se hrát zodpovědně zezadu a čekat na příležitosti. Na gól jsme si počkali v neděli docela dlouho, podařilo se nám ho vstřelit až sedm vteřin před koncem druhé třetiny v přesilovce. Ale takové je play-off, musíme hrát trpělivě,” uvedl polský útočník ve službách Ocelářů Aron Chmielewski.

Od derby Třince s Vítkovicemi se čekalo, že bude plné emocí a vyhrocených momentů, zatím je ale na ledě docela klid a moc se ani nevylučuje. „Hra je tvrdá, ale fér. Rozhodčí také nechtějí pískat zbytečně navíc, což je možná dobře. Nechávají častěji hru v poměru pět na pět. Uvidíme, jak to bude dál, ale zatím se každý snaží hrát čistě, ať má co nejméně oslabení,” říká Chmielewski.

Třinec vede na zápasy 2:0 a už dnes může v Ostravě získat matchball, Vítkovice ale nedají svou kůži zadarmo. „Nadále musíme hrát zodpovědně zezadu, snažit se co nejméně faulovat, hrát pět na pět, čekat na nějakou přesilovku a třeba v ní udeřit soupeře,” nabádá Chmielewski.