Oceláři po nezachyceném startu do sezony okupují v tabulce až desáté místo se ziskem devět bodů a potřebovali by bodovou sérii, která by je dostala do „klidnějších“ zón v tabulce.

Nejbližší soupeř je ovšem mimořádně obtížný. Pražská Sparta nasbírala dosud dvojnásobek toho, co Třinec a do Slezska přijede útočit na vedoucí pozici v tabulce.

Oceláři mají za sebou úterní porážku v Lize mistrů s Hamarem. „Pro extraligu určitě potřebujeme zlepšit produktivitu. Zatím nás od začátku sezony provází neproměňování šancí, naposledy nás to potkalo i v Lize mistrů, kde jsme podle mě byli lepší než Storhamar, ale bohužel. Nedáváme góly. To musíme vylepšit,“ uvědomuje si třinecký útočník Michal Kovařčík.

Senior Point v třinecké knihovně.
V Třinci mají Senior Point

V podobném duchu hovořil i obránce Ocelářů Jakub Matyáš. „Když nezlepšíme koncovku, nebudeme to mít snadné v žádném zápase. Trápí nás koncovka a bez gólů se vyhrát nedá. Musíme věřit, že navážeme na poslední dva zápasy v extralize, které jsme odehráli dobře,“ připomněl Matyáš výhry nad Litvínovem a Vítkovicemi.

„Čeká nás náročný program, ale postavíme sestavu tak, abychom to zvládli. Věřím, že kluci se zase vydají a budeme pokračovat v nastaveném trendu, jaký bychom si přáli,“ narážel trenér Ocelářů Václav Varaďa na poslední dvě úspěšná extraligová vystoupení.

Třinec by měl do zápasu už postavit zámořskou posilu, Kanaďana Ethana Wereka, který do klubu přišel začátkem týdne. „Už dříve jsme se s Vencou Varaďou bavili, že bychom chtěli do týmu také nějakého zámořského hráče. Ti jsou pověstní svým hladem po gólech a touhou vyhrávat zápasy za každou cenu. Mohlo by to být pro náš tým oživení,“ uvažoval sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Oceláři (v červeném) proti Hamaru.
Třinec prohrál a v Lize mistrů končí
Jablunkov - Ilustrační foto.
V Jablunkově jedná vítěz se všemi stranami