Třinec doma nejprve porazil Zlín, následně přehrál Olomouc a poté i Mladou Boleslav. Ve středu Oceláři vyjeli do Chomutova, kde na ně čekalo domácí Kladno.

Rytíři nastoupili bez Jaromíra Jágra, do utkání ale šli s dobrou formou a hodně potrápili i Slezany. O body se totiž bojovalo až do konce.

Skóre zápasu otevřel v sedmadvacáté minutě třinecký Roman a vzápětí mohl dávat na 2:0 Hrňa. Ten se sice neprosadil, ještě ve druhé třetině se ale trefil Ondřej Kovařčík a Třinec vedl o dvě branky.

Kladno se ale nepoložilo a na začátku třetí třetiny snížilo zásluhou teče Zikmunda na 1:2. Kacetl už ale další gól nepustil, několik dobrých zákroků vytáhl i domácí gólman Bow, a tak se už skóre neměnilo.

Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Zikmund (Ticháček) – 27. Miloš Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Hejduk – Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000 (hráno v Chomutově, omezená kapacita). 

Třinec: Kacetl – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň. Trenér: Varaďa.