Třinci se povedl nástup do utkání, i díky přesilovkám, ale jako první udeřil ve dvojnásobné početní výhodě Liberec.

Rozhodčí vyloučili v úvodní třetině po třech hráčích na obou stranách a právě v přesilových hrách se rodily největší šance. Domácí Kovařčík i hostující Kolmann minuli prázdnou branku, ale nebezpečnější Liberec přeci jen udeřil. Přesilovku pět na tři využil už po čtyřech sekundách a krásné souhře Jelínek, který usměrnil Bakošovu střílenou přihrávku.

Po první pauze přidali Oceláři na útočných obrátkách, ze své aktivity vytěžili další přesilové hry a z jedné z nich po spolupráci bratří Kovařčíků a přihrávce jednoho z nich - Ondřeje - vyrovnal Zbyněk Irgl. Domácí v talku pokračovali a vypracovali si řadu dalších příležitostí, ovšem neproměňovali. Na opačné straně několikrát zahrozili i hosté, v největší šanci se objevil Kvapil, který vykoupal Hrubce, ale už nedokázal dopravit puk za brankovou čáru.

Jeho zaváhání vzápětí napravil Lakatoš, který střelou mezi betony překonal Hrubce. Vedení však hostům dlouho nevydrželo, osmnáct vteřin před koncem druhé třetiny srovnal skrytou střelou Martin Růžička.

Třetí třetina nabídla řadu zajímavých momoentů, několikrát se opět zaskvěl brankář Liberce Roman Will, na kterého šlo celkově padesát střel. Když pak děj dospěl do prodloužení, otevřely se před Oceláři hned dvě možnosti hrát přesilovou hru, ale ze čtyř minut vítěznou branku nevytěžili.

Drama tak gradovalo v nájezdech - bekhendovými bláfaky uspěli Růžička a Kvapil, který stejně jako Jelínek trefil poté ještě i tyč. V šesté sérii zkoumali rozhodčí u videa nájezd Růžičky, ale jeho forhendovou kličku udržel Will na brankové čáře. Následně rozhodl Bakoš, na jehož úspěch nedokázal Irgl navázat.

Václav Varaďa (Třinec): "Nejsme s výsledkem spokojeni, ale předvedená hra byla výborná. Souhlasím, že je podržel v důležitých chvílích Will. Vytvořili jsme si spoustu příležítostí, hlavně ve druhé a třetí třetině, kde jsme byli nebezpečnější, ale nedokázali jsme je proměnit. I v prodloužení jsme obě přesilové hry sehráli celkem slušně, ale nepadl gól. To nás mrzí. Nájezdy jsou loterie, chodí na ně hráči, kterým to lepí a dávají góly na tréninku. Jsme zklamaní, že jsme další bod nezískali."

Karel Mlejnek (Liberec): "Narazili jsme na extrémně ofenzivního soupeře, o jehož útočné síle se nemusíme bavit. Naše mužstvo ale předvedlo velice dobře organizovaný defenzivní výkon podpořený skvělým Willem v bráně. Musím také vyzdvihnout práci všech našich hráčů nejen v celém utkání, ale především v prodloužení, kde jsme kvalitně odehráli dvě oslabení ve třech. To byl podle mě zlomový moment, proč jsme uspěli i v nájezdech. A že jsme v nich opět sebrali bod navíc, to je v naší situaci jen plus."

HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 2:3 SN (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Irgl (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 40. Martin Růžička (Marcinko, Rákos) – 16. Jelínek (Bakoš, Kvapil), 39. Lakatoš (Krenželok, Ševc), rozhod. nájezd Bakoš. Rozhodčí: Úlehla, Kika – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 4762.
Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Linhart, D. Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Havlín, Kolmann, Jánošík, Maier – Lakatoš, Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Kvapil – J. Stránský, Jašek, Ordoš – D. Špaček, Vantuch, Vlach – Bližňák. Trenér: Mlejnek.