To potěšilo i trenéra extraligového mužstva Václava Varaďu, jenž na hráčích pozoroval entuziasmus z možnosti připravovat se zase doma. „Je to velká úleva. Dlouho jsme upínali myšlenky k tomu, abychom se vrátili do tréninkového zatížení ve Werk Areně a jsme rádi, že se Milanu Hniličkovi a Národní sportovní agentuře povedlo domluvit restart profesionálního sportu,“ uznal Varaďa.

Oceláři se už také nemohou dočkat toho, až si zahrají ostrý zápas o body. „Ceníme si toho, že to dnes zase vypuklo. Ráno jsem na klucích viděl upřímnou radost z toho, že mohou znovu trénovat doma a mají před sebou perspektivu pokračování soutěže,“ přibližoval Varaďa.

Letecká záchranná služba u zásahu. Ilustrační foto.
Muže na Frýdecko-Místecku zavalil strom, na místě zemřel

Jeho svěřenci se v minulých dnech jezdili připravovat do polského Těšína. „Cítíme vděčnost. Měli jsme tam vše, co jsme potřebovali, našli jsme v Polsku opravdu příjemné prostředí,“ poděkoval Varaďa Cieszynu za vstřícnost.

Oceláři teď veškeré myšlenky směřují k sobotnímu utkání s Kometou Brno. „Oba týmy mají největší zápasové manko, odehráli jsme jen dvě utkání. Čekám náročný souboj. Už zhruba před dvěma dny jsme měli signály, že extraliga chystá restart. Sám jsem komunikoval s lidmi z extraligového vedení, kde mi bylo naznačeno, jak by zápasový plán mohl vypadat a proti komu bychom první tři kola měli hrát. Příprava už běží v plném proudu a těšíme se na sobotní zápas. Zatím ještě neznáme pravidla, jak přesně bude probíhat testování na covid-19, ale budeme plně akceptovat to, co nám nařídí příslušná hygienická stanice,“ ozřejmil Varaďa.