Dokázali se jen dotáhnout na stav 3:2, výhru Beranů pak pečetil gólem do prázdné brány Pavel Kubiš. „První dva góly jsme dostali po našich chybách a z vlastní zkušenosti víme, že když se doma Zlín dostane do vedení, je na koni a už je velmi obtížné ho z toho koně sesadit,“ vrátil se k nepovedené první části asistent trenéra Třince Marek Zadina.

Jenže právě ta určila další ráz utkání. „Vlastně jsme se probrali až v poslední třetině a na dvacet minut se zápas hrát nedá,“ uznal Zadina. „Zlín pak hrál jednoduše, těžko jsme se do jejich třetiny dostáváli. Ve druhé části jsme byli všude o krok později. Vyšla nám opravdu jen ta poslední třetina, to už byl hokej, se kterým můžeme být spokojeni. Více jsme bruslili, dostávali se do šancí a přišly góly,“ shrnul Zadina zápas.

Třinečtí hokejisté nepředvedli na úvod optimální výkon a prohráli ve Zlíně.Zdroj: Jan Karásek

Adamský: Hrát se musí na krev

Mnohem příkřejší byl k výkonu vlastního týmu Martin Adamský, autor úvodní třinecké trefy, na kterou ale navázal už jen Aron Chmielewski. „No právě, dneska to prostě bylo špatné ve všech směrech. Zaspali jsme začátek a už jen doháněli. Bylo to z naší strany hrozné,“ nebral si servítky.

I tak Oceláři závěr utkání řádně zdramatizovali, když během chvilky korigovali na 3:2. „V kabině jsme si říkali, že do toho půjdeme, abychom to zkorigovali, a pak se uvidí, ale jedna třetina nemůže v extralize stačit. Na dvacet minut se nehraje, oni si to pak vzadu pohlídali v pěti lidech a výhru uhájili. Zkrátka ty první dvě třetiny, to byla bída,“ uznal Adamský.

Třinecké fotbalisty čeká v poháru další výjezd. Tentokrát do Olomouce.
Třinec musí v poháru na Hanou

V neděli ovšem čeká jeho spoluhráče podobně defenzivně laděný soupeř, a to Olomouc. „No jo, ale na to se nemůžeme dívat. Soutěž je vyrovnaná, čtrnáct mančaftů chce do play-off a je potřeba hrát na krev, abychom soupeře přehráli,“ nabízí forvard Třince recept, jak by se k zápasům mělo přistupovat.

Nedělní zápas s Olomoucí začíná ve Werk Areně v 15 hodin.

PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. E. Kulda (Šlahař), 14. Popelka (P. Sedláček, Karafiát), 33. Herman (J. Ondráček), 60. Kubiš – 47. Adamský (Svačina, D. Musil), 48. Chmielewski (Marcinko, Gernát). Rozhodčí: Hradil, Horák – Špůr, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3 674.

Třinec: Hrubec (33. Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman – Bukarts, Marcinko, Chmielewski – Adamský, R. Vlach, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký, Viedenský, Hrňa – Hladonik. Trenér: Varaďa.

Třinecké hokejisty čeká úvodní duel sezony.
Oceláři jdou do boje. Na úvod je vyzve Zlín
Lukáš Krajíček povede Třinec opět jako kapitán.
Kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček: Těším se hlavně na Spengler Cup