Třinec vynechal tři zápasy a nebude hrát ani v neděli proti Olomouci. Zlín však s odkladem pátečního duelu nesouhlasil, a tak dnes museli Oceláři do akce. V sestavě jim stále chybělo několik hráčů, i bez nich si ale Slezané poradili a vyhráli jasně 6:2.

Domácí trenér dnes nemohl do zápasu poslat brankáře Kacetla, obránce Marinčina s Musilem a útočníky Draveckého, Hrňu, Ondřeje Kovařčíka, Marcinka, Martina Růžičku a Vránu. Zastoupili je ale jiní a v deváté minutě otevřel skóre utkání Chmielewski.

Zlín rychle srovnal, bleskově se ale znovu prosadil Chmielewski a o pár minut později dával na 3:0 Daňo. Ve druhém dějství ještě snížil Kubiš, třetí třetina už ale patřila jen domácím – postupně se trefili Kurovský, Jaroměřský a Nestrašil a bylo vymalováno.

„Chci kluky pochválit, že zápas odehráli velmi dobře. Celých šedesát minut fungovali jako jeden celek. Branek mohlo padnout i více. Ve druhé třetině jsme měli hodně příležitostí, pak soupeř v naší přesilovce ujel, snížil a malinko jsme znervózněli. V globálu ale bereme zaslouženě tři body. Výhry si ceníme vzhledem k situaci, ve které jsme,“ řekl po zápase spokojeně třinecký kouč Václav Varaďa.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Chmielewski (J. Michálek, Łyszczarczyk), 10. Chmielewski (Kundrátek), 14. M. Daňo (Miloš Roman, Svačina), 43. Kurovský (Svačina, D. Krenželok), 46. Jaroměřský (M. Kovařčík), 58. A. Nestrašil (Svačina, M. Daňo) – 9. Kubiš (R. Černý), 36. Kubiš (R. Veselý). Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (snížená kapacita).

Třinec: Mazanec – Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, M. Doudera, Teper, D. Krenželok, J. Michálek – Chmielewski, A. Nestrašil, M. Daňo – D. Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Svačina, M. Kovařčík, Kurovský – Łyszczarczyk, Komorski, Šlahař. Trenér: Varaďa.