Že v pátek sehráli náročné utkání proti mistrovi na nich nebylo znát. „Možná tak v první třetině, kdy byl Litvínov lepší a měl šance. Ale od druhé třetiny jsme dostali hru pod kontrolu a začali si vytvářet více brankových situací,“ rekapituloval útočník Ocelářů Tomáš Marcinko, který svými góly nasměroval Třinec k vítězství.

V první části podržel spoluhráče Šimon Hrubec, který litvínovské borce vychytal a nepustil branku. To umožnilo domácím jít do vedení.

„Náš výkon v první třetině nebyl dobrý a něco jsme si k tomu v kabině museli říct,“ přiznal asistent trenéra Varadi na domácí střídačce Marek Zadina. „Od druhé třetiny jsme se zvedli, hodně nám pomohla branka na 3:2,“ označil klíčový moment a krásný gól Adamského.

Třinečtí hokejisté (v bílém) proti Litvínovu.Zdroj: Petr Rubal

Třinec to proti Chemikům skutečně lehké neměl, což potvrdil sám Marcinko. „Často je důležitější najít cestu k vítězství, než být vyloženě v tom zápase lepší,“ usmál se.

Litvínovský asistent Radim Skuhrovec litoval, že jeho tým neveze domů ani bod. „Podali jsme lepší výkon než včera v Olomouci, ale nestačilo to. Přitom si nemyslím, že bychom byli horší. V době, kdy to vypadalo, že se začínáme nadechovat, nás srazil gól na 3:2,“ shodl se Skuhrovec se Zadinou na klíčovém okamžiku zápasu.

Milan Doudera v akci.
Milan Doudera: Mám za to, že reprezentovat je čest

Připomněl tím gól Adamského, který přišel pouhých dvacet sekund po Hunkesově srovnání na 2:2. V závěru pečetil výhru Ocelářů Chmielewski a Třiec se před nedělními zápasy propasíroval na druhé místo tabulky.

Oceláři Třinec – Verva Litvínov 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Marcinko, 36. Marcinko (Hrňa), 49. Adamský (Roberts Bukarts, Dravecký), 54. Chmielewski (O. Kovařčík) – 29. Porseland (F. Lukeš), 49. Hunkes (Baránek, M. Hanzl). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, V. Hanzlík. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 5 017.

Třinec: Hrubec – Roth, Krajíček, D. Musil, Galviņš, Matyáš, M. Doudera, F. Haman – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Fotbalisté Prostějova (v modrém) proti Třinci
Třinec zakončil podzim skvěle
Pohled na chatu na Prašivé.
Kouzelný podzim lákal k výletům do hor