Dvaatřicetiletý bek s bohatými zkušenostmi ze zámoří ve středu podepsal s vedením slezského klubu víceletý kontrakt. Informoval o tom mluvčí Ocelářů Tomáš Želazko. Klesla nepřichází do nového prostředí. S týmem se už měsíc připravuje, během výluky NHL v sezoně 2012/2013 za něj odehrál 18 zápasů.

Zlatý medailista a nejlepší obránce světového šampionátu do 20 let z roku 2001 hájil naposledy v NHL barvy Phoenixu. Poté, co ho během března potkaly trejdy do Washingtonu a Buffala, se však rozhodl pro návrat do Evropy. Rodák z Nového Jičína si v dresu Columbusu a Phoenixu připsal 682 startů v NHL, v nichž posbíral, včetně play-off, 168 bodů (50+118).

Již dříve podepsali v Třinci víceleté kontrakty útočníci Lukáš Žejdl, Tomáš Plíhal, Kamil Kreps, Polák Aron Chmielewski a obránci Milan a Lukáš Douderové.

V nadcházející sezoně naopak již nemohou Oceláři počítat s Radkem Bonkem, Janem Peterkem a Václavem Varaďou, kteří ukončili kariéru. Střelec Martin Růžička odešel do Čeljabinsku, David Květoň do Mladé Boleslavi, David Ostřížek do Brna a hostování skončilo slávistickému Danielu Krejčímu.