Pokud by se hrály zápasy jen o minutu kratší dobu, vyhlíželi už by Oceláři semifinálového soupeře. Jenže stejně jako ve druhém, tak i ve čtvrtém zápase dovolili Pražanům při hře bez brankáře dotlačit zápas do prodloužení. V následných samostatných nájezdech nakonec oba duely ztratili.

Podruhé si pořádně zavařili v úterý na Spartě. Při bránění Oceláři hloupě chybovali a v čase 59:27 vyrovnal na 4:4 v přečíslení dvou na jednoho kanonýr Ton. V nastavené desetiminutovce branka nepadla. Ale klidně mohla. V posledních 28 vteřinách totiž dostala Sparta výhodu dvojnásobné přesilovky. V důležitý moment však zaúřadoval třinecký Bonk. Zachoval se jako správný kapitán, když zastavil rozehrávku a vyhodil puk z pásma.

O vítězi nekončící čtvrté bitvy tak musely rozhodnout až dramatické nájezdy. V jejich sedmé sérii si připsal vítězný gól Petr Tenkrát a zajistil Spartě srovnání série. Třinečtí přitom měli hned třikrát možnost si v dovednostní disciplíně zajistil dva mečboly pro postup do semifinále. Nejprve však ukázal pevné nervy Jánský, následně zneškodnil Melicherčík pokusy Růžičky a Peterka. V případě třineckého snajpra mu dokonce pomohla pravá tyč.

Pořádně naštvaný byl útočník Martin Adamský, který odehrál výborný zápas. Ale ani jeho hattrick na výhru nakonec nestačil. „Je to naše hloupost, dostat dvakrát v poslední chvíli zápasu gól," utrousil zklamaně jinak usměvavý Adamský. „Ta poslední půlminuta nás zlomila. Bohužel už podruhé v sérii," smutnil třinecký kouč Josef Turek. „Dostáváme góly, při nichž to není o tom, že by nás někdo rozebral, takže vzadu se musíme zlepšit," zdůraznil Josef Turek.

Páté čtvrtfinálové utkání začíná v sobotu 1o. března v třinecké Werk Aréně v 17 hodin.