Byl to právě on, kdo v neděli načal v derby rivala z Vítkovic krásnou úvodní brankou. Oceláři nakonec vyhráli 4:2.

Martynek si pochvaluje, že hra týmu se zvedá. „Poslední dva těžké zápasy byly povedené a jsme rádi za body. Musíme ale jet dál. Nasazení a bojovnost byly na vysoké úrovni, je třeba to udržet,“ burcuje spoluhráče Martynek, který si po návratu z působení v Litvínově připsal vůbec první bod v dresu Ocelářů.

Vítkovice Ridera - Oceláři Třinec.
První hokejové derby sezony patří Ocelářům

„Je to tak, loni jsem už v Třinci zaskakoval, ale to bylo po zranění a necítil jsem se dobře a vlastně ani moc vytížený. V této sezoně mi dal trenér Varaďa úplně jinou pozici, trávím na ledě víc času a jsem rád, že to teď vyšlo. Vždycky je dobré ukončit čekání na gól co nejrychleji,“ vyprávěl Martynek po derby.

U své branky vyzdvihl přínos Arona Chmielewského, který mu asistoval. „Aron na sebe nalákal hráče a dal mi to před bránu. Naštěstí se mi povedlo to bekhendem zvednout nahoru,“ přibližoval svou trefu, na kterou pak domácí navázali ještě třikrát.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) sahali v Hradci Králové po bodu.
Třinec v Hradci zařízl rozhodčí

„Po té první třetině jsme mohli vést i o dva góly, začali jsme aktivně a bylo to znát. Soupeř měl sice taky nějaké možnosti, ale Šimi nás v bráně skvěle podržel. Je fajn, že se štěstí konečně přiklonilo i na naši stranu,“ líčil Martynek.

Pochvaloval si, že poslední zápasy mají ze strany Ocelářů šmrnc a tempo. „Možná je to dáno i kvalitou soupeřů, hráli jsme proti lídrovi z Litvínova i derby s Vítkovicemi. Atmosféra v takových zápasech je úplně jiná. Pokusíme se tu sérii co nejdéle prodloužit,“ slíbil Martynek fanouškům.

Zástupci ČSSD, ANO a KDU-ČSL se dohodli na společné koalici.
ČSSD bude dál vládnout Frýdku-Místku, utvoří koalici s ANO a KDU-ČSL
Páteční premiéra muzikálu Sněhurka na ledě v Třinci.
OBRAZEM: Sněhurka ovládla Werk Arenu