Svěřenci trenéra Václava Varadi doma porazili 4:2 Spartu, která do Slezka přivezla na pomoc i ruského gólmana Žukova, jenž předvádí skvělé výkony v prvoligové Jihlavě.

Pražané taky vstoupili do utkání lépe a už v šesté minutě je poslal do vedení Řepík. „Výkon, který jsme předvedli v první třetině, byl z naší strany naprosto špatný. Neměli jsme vůbec nic a mohli jsme být rádi, že Sparta nedokázala proměnit své šance a neodskočila nám na rozdíl dvou branek,” prohlásil Varaďa.

Třinec ale ve druhé třetině díky dvěma gólům Vrány a jedné trefě Růžičky otočil skóre ve svůj prospěch. „Zbytek zápasu byl už z naší strany povedený, dokázali jsme uhájit vítězství, za což jsme rádi,” dodal Varaďa. V závěrečném dějství dával už na 4:1 Martynek a za hosty pak kosmeticky upravil skóre Thorell.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Vrána (Růžička, Kundrátek), 29. Vrána (Zahradníček), 34. Růžička (Kundrátek), 48. Martynek (R. Szturc, Kundrátek) – 6. M. Řepík (T. Pavelka), 55. Thorell (M. Jandus, Šmerha). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 239.

Třinec: Mazanec – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Miloš Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, A. Nestrašil, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A). Trenér: Varaďa.