V duelu 38. kola WSM ligy šlo oběma týmům o hodně. Třebíč totiž na svém ledě hostila jednoho z přímých konkurentů na postup do play-off, Frýdek-Místek. A rysům se na soupeře z Horácka vůbec nedaří, prohráli s ním totiž i potřetí v letošní sezoně, čímž se jim soupeř vzdálil v tabulce na rozdíl sedmi bodů.

V prvním dějství byla Třebíč výrazně aktivnější. Úvodní přesilovku po pár desítkách sekund sice využít nedokázala, ale tribuny rozjásala na konci 8. minuty. Přičinil se o to elitní útok, když po kombinaci Dolníčka s Eratem se trefil přesnou střelou do horního růžku Nedbal. Na 2:0 mohl zvýšit Kristl, s jeho výjezdem zpoza branky však gólman Daneček počítal a jeho šanci zastavil betonem. Štěstí měl na druhé straně i Dostál, když po bombě Bartka od modré čáry za něj chytala tyč.

Také ve druhé třetině se hrálo podle třebíčských not, po hříchu však góly v Danečkově síti nepřibývaly. Ve 24. minutě jel sám na brankáře hostí Mlynář, ale jeho blafák skončil nad brankou Frýdku-Místku. Paták pak o deset minut později po krásné individuální akci Gajarského jen vyprášil Danečkův beton a neuspěl ani chvilku nato po pohotové střele Kusko. Třebíč navíc v závěru nevyužila dvě přesilovky, ta druhá byla dokonce dvojnásobná.

Hned zkraje třetí periody měla Třebíč ideální možnost zvýšit na rozdíl dvou branek. Wasserbauerovi vypíchl puk Daneček, ale při pohotovém zákroku se dostal na dlouhou dobu mimo branku. Překvapení domácí hokejisté, i když měli puk na svých hokejkách, však nedokázali ani vystřelit. Přesto se dočkali žádané pojistky, to už po 15 sekundách využil přesilovku Havránek. Když si o dvě minuty později připsal fantastický zákrok i Dostál, dočkala se Horácká Slavia kýžené domácí dvanácté výhry v řadě.

„Předně musím vyzdvihnout výkon brankáře Lukáše Dostála, díky kterému jsme získali tři body. Co mě ale mrzí, tak nezvládnutá přesilovka pět proti třem, kdy jsme místo branky zbytečně faulovali a ještě nakonec darovali přesilovku soupeři. Ale jak říkám, zaplať pánbůh za tři body, někdy jsou cennější, než když vyhrajete vysokým rozdílem,“ zářil po zápase spokojeností domácí trenér Martin Sobotka.

„Bylo to naprosto vyrovnané utkání, bohužel se smolným koncem pro nás. Celým zápasem nás provázela naše nemohoucnost vstřelit branku. Musím ale uznat, že domácí gólman předvedl fantastický výkon,“ dodal kouč Frýdku-Místku, Jiří Juřík.

Možnost zlepšení nálady budou mít Frýdečtí už tuto sobotu, kdy v domácí hale Polárka hostí od 17 hodin celek Ústí nad Labem.

HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC FRÝDEK-MÍSTEK 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 8. Nedbal (R. Erat, Dolníček), 53. T. Havránek (R. Erat, Dolníček). Rozhodčí: Skopal, Dědek – Reich, Zídek. Vyloučení: 4:5, využití: 1:0. Diváci: 1 147.

Frýdek-Místek: Daneček – Bartko, Zahradníček, Haman, Piegl, Matyáš, D. Stránský – Štumpf, Bajtek, J. Kalus – Kvasnica, Mikulík, Kofroň – Franek, Przybyla, Kafka – Kaukič, Peterek. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.

hokej WSM liga tabulkaZdroj: Deník