Kafka přišel do Frýdku-Místku v průběhu rozehrané sezony z Prostějova. Za Rysy stihl odehrát 37 zápasů, ve kterých dal 17 branek, připsal si 37 nahrávek a v ročníku posbíral celkově 70 kanadských bodů. Víc jich nikdo neměl. „Nestává se to každou sezonu a jako individuálního výkonu si toho cením,“ řekl Kafka, který by však individuální úspěch vyměnil za postup do play off. „S týmovým úspěchem se to nedá vůbec porovnávat,“ dodal.

Kafka už ale ve Frýdku-Místku pokračovat nebude a vrací se do rodné Prahy. V příští sezoně už bude hájit dres prvoligové Slavie, která mu dala nabídku a uspěla. „Jsem z Prahy a po letech cestovaní chtěl jsem být blíž k domovu,“ vysvětlil, proč se ke změně odhodlal. Na působení ve Frýdku-Místku však bude vzpomínat jen v dobrém. „Potkal jsem tu skvělou partu kluků a hokej jsem si užíval. Jenom mě mrzí, že jsme nedokázali postoupit do play off,“ uvedl.

Zkušený útočník, který několik let působil na Slovensku, si dříve ve Spartě či Kladně vyzkoušel i extraligu. Nečekal tedy, že mu po životní sezoně přijde laso i z elitní soutěže? „Kdyby nabídka přišla, byl bych rád a zvážil bych ji. Já si vážím každé nabídky a jsem rád, že je o mě pořád zájem,“ řekl Kafka.

Skatepark ve Frýdku-Místku, 23. dubna 2020.
Frýdecko-místecký skate park je otevřen
Krádež - ilustrační foto
Policie zadržela dvojici nepoučitelných zlodějů