První výhru si rysi připsali ve druhém kole s Jihlavou. Další čtyři zápasy prohráli, pokaždé ale jen o gól. Minulou středu pak vyválčili výhru 1:0 nad Přerovem a naposledy zvítězili 5:2 v Kolíně.

„Bodů může být vždy víc, ale jsme v těžké situaci,” řekl pro Deník trenér Frýdku-Místku Martin Janeček, jenž narážel na rozsáhlou marodku, která kabinu zasáhla. „Stačí se podívat na naše první dvě pětky. Jejich magnetky mám v šuplíku. Koukám, jestli se někdo neuzdraví, ale spíš to ubývá,” dodal.

Marodka navíc trápí i partnerský Třinec, který si tak z Frýdku-Místku stahuje některé hráče. „Hrajeme v hodně omlazené sestavě, mladí kluci se s tím však perou parádně. Naše poslední tři zápasy byly hodně slušné a rádi bychom v tom pokračovali,” uvedl Janeček, jehož tým čeká ve středu domácí zápas proti Slavii a v sobotu s B týmem Pardubic.

Frýdek-Místek vstoupil do sezony s téměř novým kádrem, ostatně, nový je i trenér Janeček. „Něco jsme s Honzou Peterkem dali dohromady, v přípravě jsme vyhráli turnaj na Slovensku, na začátku sezony se nám ale tým totálně rozpadl. Pohromadě jsme byli snad jen v jednom zápase,” posteskl si.

Poslední zápasy každopádně ukazují, že jsou rysi na správné cestě. „Mladí chytli šanci za pačesy, hrajeme poctivý hokej,” těší Janečka, který řeší i potenciální posily. „Kádr je třeba doplnit, rozpočet však není nafukovací. Musíme vše zvážit ekonomicky, abychom neměli hráčů na smlouvách zase moc. Každopádně bychom chtěli otevřít téma jednoho nebo dvou útočníků,” prozradil trenér Janeček.