Vstup do sezony rysi neměli ideální. Trápila je marodka a poztráceli několik bodů. V posledních týdnech se ale zvedají. „Vývoj se přehoupl trochu pozitivnějším směrem. Udělali jsme nějaké body, vypracovali se nám další mladí hráči,“ řekl pro Deník kouč Frýdku-Místku Martin Janeček.

Frýdku-Místku se taky pomalu uzdravují zranění hráči. „Dlouhodobě mimo jsou však stále ještě tři klíčoví útočníci. Teď začal s tréninkem David Klimša, tak uvidíme, za jak dlouho se do toho dostane,“ pokračuje Janeček, jenž je rád, že si během reprezentační přestávky mohli jeho svěřenci odpočinout a doléčit šrámy. „A taky si trochu vyčistit hlavy, aby se zase mohli soustředit na další fázi sezony,“ usmál se.

Hokejisté Frýdku-Místku trénovali do úterý, pak šli na led zase až v pátek. „Jsme osmí, poslední zápas před pauzou jsme vyhráli, takže se nám lépe dýchá. Neseme se na pozitivní vlně, soutěž je však vyrovnaná a my nemůžeme klopýtat,“ uvědomuje si Janeček.

Rysi v dosud posledním zápase porazili Přerov, na jehož ledě vyhráli 1:0. „Máme dva kvalitní gólmany, kteří podávají výborné výkony. Umí zavřít bránu,“ chválí muže v maskách Janeček. „Taky ale zápasy zvládáme lépe takticky. Máme mladý tým, ale jsme schopni vyhrávat na málo gólů a překlápět výhry na naši stranu. To se nám předtím nedařilo,“ poukazuje Janeček, jenž ještě v minulé sezoně vedl Šumperk.

Příští zápas hráči Frýdku-Místku odehrají v pondělí 14. listopadu, kdy v Polárce přivítají Kolín. Ve středu se pak představí na půdě pražské Slavie. „Chceme to stavět na mladých hráčích. A chceme s nimi dojít do play-off,“ burcuje Martin Janeček.