O jejich výhře rozhodly přesilové hry. Ze čtyř využili tři včetně té rozhodující v prodloužení. Oceláři ji dostali za faul Zaťoviče na gólmana Kváču.

„Inkasovali jsme dnes třikrát v oslabení, to rozhodlo, protože si dovolím tvrdit, že dvě třetiny jsme při hře pět na pět byli lepším týmem,“ mínil jeden z brněnských trenérů Kamil Pokorný. „Samozřejmě, že když Třinci nabídnete v prodloužení přesilovku čtyři na tři, tak je to těžké a to se potvrdilo,“ litoval Pokorný.

Milan Doudera v akci.
Milan Doudera: Mám za to, že reprezentovat je čest

Domácí se v první části obtížně dostávali do hry a Brno bruslilo s lehkostí. Všiml si toho i domácí kouč Václav Varaďa. „Naše vítězství se nerodilo snadno. Opravdu jsme v té první třetině hledali nohy, nemohli to pořádně rozjet. V tomto směru nám repre pauza spíš uškodila a celou třetinu jsme tahali za kratší konec. Zvedli jsme se až po těch gólech na startu druhé části. Ty nás nakoply,“ viděl Varaďa v utkání zásadní okamžik.

Oceláři (v bílém) proti Kometě.Zdroj: Petr Rubal

Trenéři Ocelářů se rozhodli nasadit do brankoviště Petra Kváču, který ve Slezsku hostuje z Českých Budějovic. „Takový byl plán. Šimon Hrubec odchytal poslední utkání před reprezentační přestávkou a já měl skočit do toho prvního po ní,“ přibližoval Kváča, který se v utkání blýskl několika povedenými zákroky. „Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Odchytat tady první zápas, vítězný, a hned proti mistrovi, to je příjemné,“ usmíval se po utkání.

Chválil ho i Varaďa. „Jeho výkon nás těší. V důležitých chvílích nás podržel, chytal výborně,“ uznal. Týmu poděkoval za odhodlání. „Kluci dřeli, Kometa nás v přesilovkách dokázala přitlačit. Samozřejmě nás mrzí ta laciná branka po ztrátě kotouče pět minut před koncem. To by se nám nemělo stávat, ale zlomili jsme to v prodloužení a výhry si ceníme,“ ujistil třinecký kouč.

Děti si užívají nového hřiště.
V třinecké Sosně vyrostl hrad

Kamil Pokorný viděl podobně jako on důležitý moment v obratu Třince na začátku prostřední periody. „Tam jsme Třinci nabídli hned tři přesilovky po sobě. I když jsme hráče upozorňovali na to, že je má Třinec silné, nepomohlo to. Pak se domácí dostali do hry,“ uznal Pokorný.

Hrňa si pochvaloval prodloužení série

Vítězný gól si na konto připsal Erik Hrňa. „Ta přesilovka čtyři na tři je vždy nevyzpytatelná,je tam strašně málo místa, takže jsme snažili střílet ze všech pozic. Ke mně se to vlastně odrazilo také po nějaké střele, skočilo mi to prakticky rovnou na hokejku, takže zakončit už tak těžké nebylo,“ usmíval se Hrňa.

Byl rád, že dnes Ocelářům početní výhody vycházely. „Souhlasím, ty přesilovky nás dostaly do hry. Každá proměněná tým nakopne,“ dodal. Pochvaloval si, že bodová série Třince pokračuje. „Chtěli jsme do toho vkročit tak, jak jsme končili před reprepauzou. Snad nás to povzbudí před tou těžkou sérií, kterou teď máme,“ přál si a ocenil výkon gólmana Kváči. „Zachytal perfektně, skočil do toho rovnou proti mistrovi a ustál to,“ chválil spoluhráče.

Oceláři Třinec – Kometa Brno 4:3 p (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Roberts Bukarts (Martin Růžička, Hrňa), 24. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa – 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič). Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5035.

Třinec: Kváča – Krajíček, Roth, Galvinš, Musil, M. Doudera, Adámek, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.

Třinec naposledy v roce 2018 vyjíždí ven.
Do Prostějova s cílem bodovat
Ilustrační foto.
Pozor na medvěda, varoval ostravický obecní úřad