A vše nasvědčuje tomu, že bitva o třetí místo bude vyprodaná. To znamená deset tisíc natěšených fanoušků na tribunách.

„Mohu potvrdit, že o lístky na derby byl u fanoušků enormní zájem. V online předprodeji už žádné nezbývají, posledních pět set bude k dostání v den utkání v Ostravar Aréně, a to od devíti hodin na pokladně číslo třináct,“ sdělil mluvčí HC Vítkovice Ridera Zdeněk Janiurek, který tak připomněl poslední šanci, jak si vstupenky zajistit.

V kabinách obou soupeřů je před šlágrem znát očekávaní. „Na zápas se těším. Bude velmi důležitý, protože Vítkovice jsou v tabulce těsně před námi. Nám oběma jde o umístění, chceme skočit v základní části co nejlépe, takže to bude určitě velice atraktivní souboj. Věřím, že úspěšnější budeme my,“ řekl obránce Třince David Musil.

Rostislav Klesla.
S Třincem se rozešel ve zlém, Klesla teď jde pracovat k rivalům do Vítkovic

Vítkovice půjdou do utkání po porážkách v Pardubicích (3:5) a na Spartě (3:4 SN). „Z tripu jsme se vrátili s bodem. Chtěli jsme jich více, ale teď už to nezměníme. Musíme na to zapomenout, zlepšit se v těch věcech, které nám poslední dobou nejdou, a co nejlépe se připravit na derby. Doufám, že vyhrajeme,“ řekl útočník Vítkovic Lukáš Kucsera.

O slavnostní začátek 106. extraligového derby těchto dvou rivalů se postará poslední žijící vítkovický mistr z roku 1952 Zdeněk Návrat. Šestaosmdesátiletý bývalý útočník Ostravanů přijal pozvání mateřského klubu a zítra vhodí čestné buly. Rodák z Děhylova má více titulů, nejraději si ale vždy vybaví svůj první. A to ten vítkovický.

„Měli jsme tehdy vynikající tým. Hrajícího trenéra nám dělal Vladimír Bouzek, právě on ze mě udělal hokejistu. V Brně jsem byl u pěti titulů, ale ten nejkrásnější byl ten první s Vítkovicemi. Přece jen ty vyhrály ligu jen dvakrát a já u toho jednou byl,“ zavzpomínal Zdeněk Návrat, který zůstal Vítkovicím věrný a pravidelně na zápasy chodí.

HLAS TRENÉRA

Jakub Petr (Vítkovice):
„Těšíme se na atmosféru. Jsme rádi, že poslední dobou si na naše domácí zápasy nachází cestu tolik diváků. A není to jenom na Třinec. Vyprodaná, nebo téměř zaplněná aréna byla v posledních zápasech mnohokrát. Jinak se budu opakovat, ale já beru tohle derby jako normální zápas. Pro mě to až zas taková šílená věc není. Kluci to asi vnímají jinak. Je to hlavně zajímavé pro fanoušky. Beru to spíše jako souboj dvou mužstev z první šestky s tím, že oni mají zápas k dobru. Řešíme marodku. Určitě nebude hrát Květoň a Bartovič. U Honzy Výtiska se uvidí až před utkáním. Spíše to u něj vidím až na úterý a zápas s Chomutovem. Uvidíme. Zranění nás pronásledovala loni a přišla i letos. Je to hlavně o sehraných dvojicích, toho třetího jsme vždy doplňovali. Obnovíme tak vazby z minulosti.

Mezinárodní halový atletický mítink EEA Czech Indoor Gala 25. ledna 2018 v Ostravě. Maslák.
Czech Indoor Gala: Maslák předvedl dvě parádní třístovky, Staněk velkou formu