Rodák z Ostravy se loni zkoušel prosadit v Havířově. Tam ale neuspěl, a tak zamířil do druholigové Opavy, odkud jej následně získal Frýdek-Místek. A v dresu rysů šestadvacetiletý forvard, jenž si za Vítkovice zahrál i v extralize, doslova válel.

Stejně jako jeho parťák z lajny David Klimša nastřílel v základní části 19 branek a oba se tak podělili o pomyslnou korunu pro krále týmového kanonýra. Tomi navrch přidal ještě 24 nahrávek a ve 44 prvoligových zápasech posbíral 43 kanadských bodů. „Těch bodů mohlo být klidně i víc. Bylo důležité, že jsem měl velkou důvěru trenérů a prostor na ledě. To byl vlastně základ všeho, takový icetime jsem naposledy dostal ve vítkovické juniorce,“ uvedl.

Fotbalisté Frýdku-Místku prohráli i v Dolním Benešově.
Valcíři mohutně finišovali, na výhru to ale nestačilo

Tomi měl po vydařené sezoně několik nabídek, rozhodl se ale, že zůstane ve Frýdku-Místku. „Nabídky jsem nějaké měl, ale ve Frýdku-Místku jsem byl hodně spokojený, takže mojí prioritou bylo, abych tady zůstal,“ řekl.

Tomi doufá, že se v příští sezoně probojuje s rysy do play off, má však ještě jeden cíl. „Svými výkony bych se chtěl probojovat do A týmu Třince,“ hlásí kanonýr odhodlaně.