Lepší vstup a aktivnější začátek utkání měla domácí Kometa, posílená nedělní výhrou na ledě soupeře. Nejprve neprostřelil Hrbce Haščák, vzápětí pak Hynek Zohorna nastřelil břevno hostjící svatyně. deřilo až na třetí pokus, kdy domácí hráči vyšťochali puk zpod Hrbce, který se dostal k Bartejsovi a ten vstřelil úvodní branku duelu.

Kometa ve své aktivitě pokračovala dál, ale Horký ani Gulaši druhou trefu nepřidali.

S nástupem do druhé třetiny přišla na ledě velká změna. Oceláři se probudili, zvýšili důraz a najednou jim patřil led. V úvodu pak využili vyloučení na obou stranách a hry ve čtyřech, v níž zaměstnal Čiliaka zejména Jakub Petržálek a v přesilové hře také Ondřej Kovařčík. Slovenský brankář však odolal a dovolil tak svým spoluhráčům navýšit svůj náskok.

Ve 27. minutě vnikl Horký do útočného pásma a střelou překonal Šimona Hrubce.

Jenže vyprodaná DRFG Aréna si dvoubrankové vedení dlouho neužila. Hned při další ofenzivní akci týmu Václava Varadi chyboval při rozehrávce Čiliak, čehož využilo kvarteto Ocelářů a po práci Ciencialy, Rotha a Chmielewského skóroval Ondřej Kovařčík.

Stejný hráč měl vzápětí další možnost, ale neproměnil. Přesto se hosté vyrovnání dočkali, když v přesilové hře zaznamenal svůj šestnáctý bod nejproduktivnější hráč v play-off David Cienciala.

Zlomovým okamžikem vyrovnaného duelu se mohl stát přelom druhé a třetí třetiny, kdy byl nejprve za zásah do Gulašiho tváře vyloučen na 2+2 minuty třinecký útočník Chmielewski a vzápětí za ním putoval po dalším faulu i Dravecký. Dlouhou a zvýrazněnou početní výhodu však Kometa nevyužila.

Havířovští fotbalisté (v modrém) přehráli Frýdlant jasně 3:0.
Oslabený Frýdlant nestačil na Havířov

Radost do zaplněnému stadionu přinesla až 47. minuta, kdy se sice do nadějné pozice dostal třinecký Svačina, zanedlouho však po nápadité nahrávce Čermáka skóroval na opačné straně kluziště Vincour. Jak se nakonec ukázalo, šlo o vítězno tref. V závěru si už Kometa drhou výhru v sérii pohlídala a ujala se tak vedení 2:1 na zápasy.

Série pokračuje na stejném místě ve čtvrtek od 17 hodin.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Kometa Brno): "V první třetině to bylo vyrovnané, my jsme dali gól, který nám hodně pomohl. Po druhém gólu jsme nepochopitelně otevřeli hru a dostali jsme se do problémů. Nepovedla se nám přesilovka 5 na 3, musím ale pochválit kluky, kteří neklesli na mysli, dali gól na 3:2 a pak už jsme to takticky s obrovským nasazením ubránili. Byla tam obrovská touha ten zápas vyhrát a my jsme to zvládli, za což klukům děkuji. Zítra chceme začít líp a odskočit soupeři na dva body."

Václav Varaďa (Oceláři Třinec): "Odmakali jsme zápas. Netahali jsme za kratší konec, ale nevyvedl se nám vstup do utkání. Bylo to hodně vyrovnané a jsem rád za druhou třetinu, kde tým zabral. Kdybychom dali ještě jeden gól, který by nás posunul do vedení, dostali bychom domácí pod tlak. Děkuji klukům za ubráněná oslabení. Na zítřejší utkání se dobře připravíme a pokusíme se vrátit sérii na náš led za stavu 2:2."

Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 (1: 0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bartejs, 27. L. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, J. Krejčík) – 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Brno: Čiliak – O. Němec, Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, L. Čermák, Horký – Dočekal. Trenéři: Zábranský, Horáček a Pokorný.
Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Rákos, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Svačina – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Brno.
Hokejové finále budou v Třinci sledovat i na velkoplošné obrazovce na náměstí
Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Brno, 15. dubna 2018 v Třinci. (vlevo) Nečas Martin a Svačina Vladimír.
Oceláři neuhlídali Hrušku a Kometa srovnala krok