„Čeká nás derby, které nemá favorita, ale my máme domácí prostředí. Musíme se ponaučit z toho, co jsme udělali špatně, věřit tomu, co děláme dobře a s čím jsme získávali body. Můžu asi říct, že obě mužstva jsou trochu v útlumu a teď je ten pravý moment, kdy to může jedno z nich zvrátit na svou stranu,“ řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Ostravané pokračují v sérii pěti domácích zápasů. V posledních dvou vedli na začátku druhé třetiny 2:0, nakonec ale smutnili, když v nich získali jediný bod. Obhájci titulu z Třince jsou na tom ještě podstatně hůř, prohráli již pětkrát v řadě, aniž by bodovali. Naposledy padli Oceláři v pátek na ledě Karlových Varů 1:4.

Karlovy Vary - Třinec 4:1 (42. kolo extraligy, 27. 1. 2023).
Jsou obhájci titulu v krizi? Oceláři nebodovali popáté v řadě, padli ve Varech

„Třinečtí jsou silní v přesilovkách, jsou schopni ze dvou proměnit obě. Musíme být proto disciplinovaní a nedat jim tu šanci. Celkově víme, co bude třeba hrát, už jsme měli k derby poradu. Staráme se ale hlavně o nás, chceme uspět a posunout tu křivku nahoru,“ dodal Miloš Holaň, kouč vítkovické Ridery.

„Musíme hru zjednodušit, být důraznější, tlačit se do branky. Jen tak můžeme najít cestu k vítězství. Jsou zápasy, kdy vám to nejde, nepadá vám to tam, jako nyní nám. Je třeba věřit a dělat správná rozhodnutí. Nesmíme panikařit a pokusit se to zlomit,“ prohlásil po porážce v Karlových Varech útočník Třince Miloš Roman.