V duelu dvou letošních účastníků Ligy mistrů půjde o to, jestli se domácí dalším bodovým ziskem dokážou přiblížit elitní šestici, protože po špatném startu do sezony se už do první desítky dostali. Bodově však ztrácí, osmé Vítkovice na ně mají čtyřbodový náskok.

Herně se už svěřenci trenéra Václava Varadi zvedli a v domácí soutěži předvádí povedené výkony. V posledních čtyřech zápasech bodovali, tři z nich dokázali vyhrát. Týmu prospívá účast lídra Jiřího Polanského, který od svého návratu na led po zranění zaznamenal bilanci 1+2 a svým přístupem strhává ostatní k podobně nadšenému výkonu. Obětavá hra Ocelářů má za následek herní vzepětí, navíc tým se probral ze střeleckého kómatu a pravidelně zásobuje soupeřovy brankáře přívalem střel a gólů. A naopak Šimon Hrubec v třinecké svatyni se dostává do formy.

To vše jsou atributy, které by dnes mohly hrát roli, avšak pozor, Plzeň má fazonu. Na rozdíl od Třince pokračuje v Lize mistrů a co víc, jako jediná ze všech letošních účastníků v ní dokázala vyhrát všechny zápasy! V extralize sice patří Západočechům „až“ šestá pozice, ale připsali si už skalp silných soupeřů, jako jsou Liberec, Zlín, Vítkovice či naposledy hradecký Mountfield.

Dnešní utkání startuje ve Werk Areně v 17 hodin.

Jaromír Jágr si přijede zatrénovat s dětmi do Třince.
Jágr si zatrénuje s dětmi v Třinci
Třinec letos skončil v Lize mistrů velmi brzy.
Třinec se loučil s Ligou mistrů porážkou