HC Oceláři Třinec – PSG Zlín 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

O šesté domácí třinecké výhře v řadě rozhodl ve 44. minutě Radek Bonk. Oceláři nad Zlínem zvítězili po čtyřech porážkách.

Hosté měli skvělý úvod a už ve třetí minutě je v přesilovce poslal do vedení Balaštík. Odpověď Ocelářů na sebe nedala dlouho čekat, o 70 sekund později vyrovnal Adamský, který podobně jako Balaštík švihem procedil puk k bližší tyči.

Očekávaný tlak Třince však nepřišel a vyrovnanému průběhu odpovídal i poměr šancí, ve kterých se oba celky rovnoměrně střídaly. Balaštík zblízka trefil tyčku, Varaďa na druhé straně také z několika kroků nedopravil puk do poloprázdné branky. Zlínšté nečekaně udeřili v oslabení. Za odraženým pukem po buly ve středním pásmu střelhbitě vyrazil Köhler, ujel Zíbovi a tahem zavěsil.

Domácí mohli znovu srovnat krok v závěru první části. Dvě stoprocentní šance pohřbil Hrňa, který byl úplně sám před brankou. Třinec pak navíc prohospodařil takřka dvouminutovou přesilovku pět na tři, ve které Horčičku ani pořádně neotestoval.

Slepými náboji pálili v úvodu druhé části Polanský i Adamský a domácí za to málem vytrestal Köhler, ale jeho sólo zakončené blafákem zmařil Hrubec. Když vyložené šance Třinec nevyužil, zvolil sílu a důraz. Vyrovnání vydřel Rákos, který v nepřehledné skrumáži puk propasíroval za Horčičku.

Dvacet sekund před druhou sirénou se z druhé vlny trefil i Orsava, ale radost vzal domácím videorozhodčí, který gól zřejmě kvůli posunuté brance neuznal. Třineckým však spravil náladu v úvodu třetí části Bonk, jenž tečí dostal puk do branky už bez jakýchkoliv pochybností.

Utkání by asi více slušela remíza. Zlín byl v závěru aktivnější, Kubišův pokus ale vyškrábl Hrubec. Fanouškům však nejvíce zatrnulo v úplném závěru, dvě sekundy před koncem byl blízko vyrovnání Köhler, ale jeho teč reflexivně betonem vykopl Hrubec.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Turek (Třinec): „Bylo to vyrovnané utkání. Věděli jsme, že hosté budou mít dobře propracované střední pásmo, jenže jsme ze začátku moc nedodržovali to, co jsme chtěli hrát. Ale v průběhu zápasu se to zlepšovalo. Třetí třetina byla z těch tří nejlepší. Zaměřili jsme se na střední pásmo a dodržovali jsme pokyny. Měli jsme víc štěstí, ale to bylo důležité a jsem rád, že jsme se Zlínem na třetí pokus vyhráli."

Rostislav Vlach (Zlín): „Rozhodla podle mého názoru druhá třetina, kdy jsme měli spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Ve třetí třetině jsme dostali smolný gól. Myslím, že jsme v závěru byli herně lepší, ale nevyjádřili jsme to brankami. Spravedlivější by asi byla remíza."