V úterním utkání zabrali a díky vítězství na ledě Olomouce se zase o něco přiblížili pozicím, na kterých se sami chtějí vidět.

Oceláři si na Hané vůbec nedělali problém. Aktivním napadáním, skvělým bruslením a důrazem v koncovce si během první části vytvořili tříbrankový náskok a ten udrželi až do konce.

„Ten náš nástup vlastně rozhodl. Po posledních zápasech jsme si říkali, že na Olomouc zkusíme vletět a podařilo se nám to,“ mnul si ruce trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Třinečtí mohli přidat i více gólů, ale i tak vyhnali gólmana Konráda z branky.

Členové nově zvolené městské rady.
Primátorem Frýdku-Místku je znovu Pobucký, náměstků přibylo

V prostředním dějství se to opakovalo. Dobrý pohyb, častá střelba a další tři góly v olomoucké síti. Jen s tím rozdílem, že domácí Kohouti se přece jen zvedli a stačili i korigovat. „Byli jsme dobří na puku, dávali branky, produktivita se zlepšila. Malinko jsme si to pak zkomplikovali ve třetí třetině, kdy jsme pustili domácí do brankových příležitostí, ale už jsme si to pohlídali a nepřipustili drama. S prvními dvěma třetinami jsme velmi spokojeni,“ ocenil Varaďa snahu svých svěřenců.

Ti se nyní pokusí dohnat další týmy před sebou a případná bodová šňůra by jim to zcela jistě umožnila. Poslední extraligová kola totiž naznačují, že v soutěži není nikdo, kdo by se nevyvaroval výpadků. Možná až na vedoucí Spartu.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 3:6 (0:3, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. J. Knotek, 27. Irgl, 52. Škůrek (Skladaný – 6. Svačina (Adamský, M. Doudera), 10. Gernát (Dravecký), 13. Krajíček (Martin Růžička, Roberts Bukarts), 22. Cienciala (Galvinš, D. Musil), 26. Roberts Bukarts (Marcinko, Martin Růžička), 34. Werek (Hrňa, Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 3 685.

Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Ilustrační foto.
Nezvyklé teplo: část regionu zažila téměř tropickou noc
Petr Kváča
Oceláři získali na měsíční hostování Petra Kváču