Oceláři sedmou výhrou na vlastním ledě v řadě potvrdili roli nejlepšího týmu soutěže na domácím hřišti, kde už získali 47 bodů. Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství podílel ve speciální vyztužené helmě kanonýr Martin Růžička.

„Více si doma věříme. S výhrami roste sebevědomí," vykládal obránce Tomáš Klouček, který si včera připsal dvě přihrávky. „I když jsme prohrávali 0:1 a 1:2, měli jsme tlak a pořád byli přesvědčeni, že to otočíme. Hodně bruslíme, vytváříme si šance a dokážeme dávat dost gólů," pokračoval Klouček.

„Začali jsme špatně. V první třetině jsme nenacházeli recept na obranu Slavie ve středním pásmu. Od druhé třetiny jsme ale hru stáhli na tři útoky, celá druhá třetina nám sedla a dali jsme čtyři góly. Slavia to ještě ve třetí třetině vysunula a zkusila nás napadat, ale zvládli jsme to dobře," řekl třinecký kouč Josef Turek.

Slávisté po šesti výhrách vůbec nebodovali. „Čekali jsme, že domácí budou hrát útočný hokej a tlačit se dopředu, ale zápas pro nás nezačal vůbec špatně. Byli jsme trošku pod tlakem, ale ubránili jsme to a nakonec dali i gól. Důležitá byla pro vývoj druhá třetina. Tam jsme zbytečně propadali, ztráceli puky ve středním pásmu. Domácí toho využili a zaslouženě vyhráli," přiznal slavistický asistent Ondřej Weissmann.

HC Oceláři Třinec – HC Slavia Praha 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Klimenta (Polanský, Klouček), 34. M. Růžička (Orsava), 38. Galvas (M. Růžička, Roth), 39. Lojek (Polanský, Klouček), 46. Varaďa (Peterek, M. Růžička) – 20. Sklenář (V. Růžička ml., Kolařík), 33. Klhůfek (Stránský). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6, navíc Polanský (Třinec) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3225.

Třinec: Hrubec – Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, od 57. navíc Kania – M. Růžička, Peterek, Varaďa – D. Květoň, Rákos, Orsava – Klimenta, Polanský, Adamský – Hrňa, Matuš, Hampl. Trenéři: Turek a Janků.

Slavia: Furch – Kadlec, Dresler, Kuboš, Kučný, Kolařík, Kempný, Beňovič – Skokan, Alinč, P. Jelínek – Hertl, V. Růžička ml., Sklenář – Stránský, Klhůfek, Poletín – Micka, Žejdl, Vrdlovec – od 41. navíc T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Ve středečním Deníku najdete rozhovor s třineckým snajprem Martinem Růžičkou.

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|TOIF#