Ještě bez rekonvalescenta a kapitána Bonka Oceláři navázali na sérii nepříliš vyvedených prvních třetin z období před reprezentační přestávkou. A nebylo jim nic platné, že už ve čtvrté minutě Polanský posunul do sítě poskakující puk v klubku hráčů a využil hned první třineckou přesilovku.

Ze strany domácího favorita to ale pak nebyla velká sláva a v deváté minutě přišli Slezané i o vedení, když úplně nekrytý Valský pohodlně poslal za Hamerlíkova záda Kuchlerovu přihrávku od zadního hrazení.

Třinec si však vzal vedení rychle nazpět. Postaral se o to Hrňa, který po 22 sekundách zblízka překonal Cháberu.

Kladno pak prohýřilo krátkou, 22 vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale po perfektně sehraném brejku se vyrovnání přesto dočkalo. V 19. minutě našel Lukáč Kameše, jenž prostřelil Hamerlíka a prodloužil třineckou mizérii v prvních třetinách: Slezané ji z posledních dvanácti zápasů vyhráli jedinkrát.

Druhou dvacetiminutovkou však Oceláři rozpačitý dojem zcela vymazali. Zápas v ní nabral zcela nespoutaný ráz, v němž oba celky myslely snad jen na útok. Šancí se narodila spousta na obou stranách, góly ovšem dávali jen Třinečtí a potřetí v utkání strhl náskok na jejich stranu Květoň.

Kladno mohlo znovu kontrovat, minimálně dvě stoprocentní šance však Kuchejdovi a Hořavovi chytil Hamerlík. Když pak ale z přesilovky nechytatelným příklepem zavěsil ve 33. minutě Hrabal, domácí dostali soupeře pod mohutný tlak a zcela ovládli led. Adamský pohotovou ranou bez přípravy přidal pátý gól a Polanský šťastnou trefou z úhlu zvýšil na 6:2.

Středočeši po čtvrtém gólu úplně odpadli a i v závěru se hrálo hlavně před jejich brankou. Cháberův náhradník Cikánek kapituloval už po 42 sekundách ze Zíbovy hole a nebýt toho, že Květoň, Zíb a Klimenta mířili ve svých příležitostech jen do tyčí, mohla se Werk Aréna dočkat i „desítky".

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Turek (Třinec): „První třetina byla vyrovnaná. Dvakrát jsme v ní vedli, ale vždy si nechali vyrovnat. Druhá třetina, ve které jsme dali čtyři branky, rozhodla. Reprezentační přestávka nám pomohla. Dařily se nám přesilovky, navíc dobře chytal Hamerlík. Po čtyřech těsných porážkách o gól jsme to chtěli zlomit, a to se nám podařilo."

Jiří Kopecký (Kladno): „Třinec je útočné mužstvo a mají perfektní přesilovky, na což jsme se připravovali. Přesto jsme hned ve třetí minutě udělali útočný faul a dostali první gól. Podařilo se nám vyrovnat, vzápětí jsme ale znovu inkasovali. Za stavu 2:3 mohl Hořava srovnat, ale netrefil prázdnou branku. To byl důležitý moment. No a z další přesilovky po špatném střídání přišel čtvrtý gól. Domácí se uklidnili. Od půlky zápasu bylo na ledě jen jedno mužstvo."

47. kolo hokejové extraligy: Oceláři Třinec – Rytíři Kladno 7:2 (2:2, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Polanský (Adamský, M. Růžička), 10. Hrňa (Matuš, Hrabal), 23. D. Květoň (Rákos, Orsava), 33. Hrabal (M. Růžička, Zíb), 36. Adamský (Polanský, Lojek), 39. Polanský (M. Růžička, Klouček), 41. Zíb (Hrabal, Rákos) – 9. Valský (Kuchler, Kameš), 18. D. Růžička (Lukáč, M. Látal). Rozhodčí: Fraňo, Mikula – Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 3363.

Sestavy:

Třinec: Hamerlík – Ovčačík, Roth, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania – M. Růžička, Peterek, Varaďa – Orsava, Rákos, D. Květoň – Klimenta, Polanský, Adamský – Hrňa, Matuš, Zagrapan. Trenéři: Turek a Janků.

Kladno: Chábera (41. Cikánek) – L. Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Piskáček, Kameš, Doudera, od 42. navíc Macholda, Drtil – Eberle, Lukáč, M. Látal – Jass, Patera, M. Hořava – Valský, Kuchler, Kuchejda – od 42. navíc Obdržálek, Dalecký, Strnad. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.