Zápas rozhodl Jakub Petružálek, jenž se prosadil i ze hry. Pražané dokázali sice smazat dvoubrankovou ztrátu, premiérové utkání v O2 areně ale nakonec prohráli.

Po opatrném úvodu se do první šance zápasu dostal v 5. minutě Čajkovský, trefil však jen tyč. V 10. minutě se tak dostali do vedení hosté. Při hře čtyři na čtyři si najel před Pöpperleho volný Petružálek a potvrdil pověst střelce.

Sparta srovnala krok v přesilové hře. Hned první výhodu bleskově zužitkoval Ihnacak, jenž zakončoval osamocený u tyčky Hrubcovy branky. Italský reprezentant se slovenskými kořeny, který se vrátil do sestavy po disciplinárním trestu, se dočkal premiérové trefy v novém působišti.

Začátek druhé třetiny však patřil Ocelářům, kteří svoji aktivitu přetavili v góly. Po Krepsově akci vrátil Třinci vedení Rákos, při Ihnacakově vyloučení prostřelil Pöpperleho od modré Roth a se Spartou to nevypadalo dobře.

Třinečtí byli lepším týmem a po rychlém protiútoku mohl další branku přidat Linhart. Poté však byl vyloučen Galvas a domácí opět udeřili. Zatímco první přesilovku využili za jedenáct sekund, tentokrát potřebovali jen o čtyři sekundy více. Na 2:3 snížil kapitán Vrána. A ze strany Sparty to nebylo vše. Forman z brejku trefil nejprve tyč, ale následně se nejlépe zorientoval a pokořil Hrubce potřetí.

V další početní výhodě v polovině třetí třetiny mohli domácí zápas, Třinec však bránil bezchybně. Slibnou šanci si navíc v oslabení vytvořil Petružálek, Pöpperle byl ale připraven. I když ve zbytku normální hrací doby měli lehce navrch hosté, rozhodnout se jim nepodařilo a muselo se prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce hrané ve třech byla výrazně aktivnější Sparta. Hrubec však zlikvidoval šance Čajkovského, Klimka i Kumstáta. Uher poté v posledních sekundách svůj nájezd zakončil mimo. V nájezdech byli lepší hosté. Pöpperleho překonali Irgl a Petružálek, Hrubce jen Vrána.

Hlasy trenérů:

Jiří Veber (Sparta): "Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, po první třetině to bylo nerozhodně, ale ve druhé jsme měli výpadek. Nechali jsme se zbytečně vylučovat a soupeř nám odskočil na 3:1. Vypadalo to s námi špatně, ale zvedli jsme se a dokázali jsme srovnat, což byl pro nás důležitý moment. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho, kdo dá gól. V prodloužení jsme měli více v držení kotouč a měli jsme i nějakou šanci, ale nepodařilo se nám je proměnit."

René Mucha (Třinec): "Kdyby nám před utkáním někdo řekl, že odsud povezeme dva body, tak bychom tomu možná nevěřili. Utkání jsme odehráli dobře, nenechali jsme se vyprovokovat, měli jsme spoustu přesilovek, ale bohužel jsme v nich nebyli až tak produktivní. Ve druhé třetině jsme si vybrali slabší chvilku a dovolili jsme domácím srovnat na 3:3. Závěr, nájezdy, byla loterie. Dnes nám to vyšlo, za což jsme rádi."

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. náj. (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Ihnacak (P. Vrána, Pech), 36. P. Vrána (Ihnacak, Pech), 39. Forman (Klimek) - 10. J. Petružálek (Kane, Linhart), 23. Rákos (Kreps, Dravecký), 25. Roth (Hrňa), rozhodující nájezd J. Petružálek. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:5, navíc Černoch (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5206.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Mikuš, Eminger, Barinka, Kalina, Švrček, Hrbas - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - Forman, Uher, Ružička - Netík, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, Kudrna. Trenéři: Moták a Veber.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Špirko, M. Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.