Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří Kometu přehrávali a brzy vybojovali první přesilovku. V té se však neprosadili a po návratu útočníka Tomáše Vincoura na led, přebralo otěže zápasu Brno. Největší šance měl Jan Hruška s Martinem Zaťovičem, ale ani jeden puk do třinecké branky nedotlačil.

Těsně před první sirénou našlápl do brejku Martin Erat, ale jeho bekhendovou kličku hostující gólman Peter Hamerlík vystihl.
Druhá třetina už přinesla konečně i góly. Jako první se prosadil domácí Luboš Horký, jenž v přesilovce poslal z dorážky Kometu do vedení.

Třinci ale stačily na vyrovnání necelé dvě minuty, v signalizované výhodě se přesně k tyči trefil ostrostřelec Martin Růžička.
I když měla Kometa po polovině soutěže nejhorší úspěšnost oslabení v celé extralize, ve druhé částí ji jedna z početních nevýhod přišla vhod. Erat totiž pláchl třinecké obraně a poslal parádní pas Zaťovičovi, který uklidil puk za Hamerlíka.

Do závěrečné třetiny Brno rozhodně nenastoupilo s cílem bránit hubený náskok. Velkou šanci měl Alexandre Mallet, který se řítil na třineckého gólmana, ale ani jeho bekhendový blafák se neujal. Naopak udeřilo na druhé straně, když Aron Chmielewski tečoval puk mimo dosah Čiliaka.

Za nerozhodnutého stavu viděla brněnská DRFG Arena hned několik jasných šancí, které ani jeden z týmů neproměnil. Na straně Komety selhal Mallet i Erat, na třinecké pak Daniel Rákos.

Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, zmrazil domácí tribuny i střídačku Růžička, který 46 vteřin před koncem prostřelil Čiliaka mezi betony.

Třinec poskočil na druhou příčku v tabulce, Kometa setrvává na čtvrtém místě a v neděli jede do Hradce Králové.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Horký (Mallet), 35. Zaťovič (Erat) – 32. Martin Růžička (Krajíček, M. Doudera), 47. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 60. Martin Růžička (Marcinko, Rákos). Rozhodčí: Hribík, Pražák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:7, navíc Marcinko (Třinec) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7151.
Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Štencel, Bartejs – Zaťovič, Hruška, M. Erat – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák, Horký – T. Svoboda, Vincour, Haščák – R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Horáček a Pokorný.
Třinec: Hamerlík – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Linhart, Kovář, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Chmielewski, Mikulík, Christov – Irgl, Cienciala, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Jank. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.