Přitom do vedení šli domácí zálsuhou povedené a přesně mířené rány Martina adamského. Vítkovičtí však ve druhé třetině duel otočili. Nejprve ujel v oslabení Kucsera a vzápětí si slabší chvilku vybral brankář Šimon Hrubec, když si holí srazil do branky nahození Hrbase.

navíc ve 45. minutě navýšil vedení Ostravanů Tybor, a i když Martin Růžička stačil snížit, poslední slovo do prázdné branky měly Vítkovice v podání Patrika Zdráhala.

„Já myslím, že ten průběh byl podobný s tím, co se odehrálo u nás doma. Třinec byl v první třetině lepší, několikrát nás podržel gólman a teď je otázka, zda je to rozdílem hry na tři či čtyři lajny. Od druhé třetiny se obrázek hry změnil, byli jsme lepším týmem a v závěru se pak Třinec logicky dostal do tlaku," řekl trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

SHOZENÉ RUKAVICE. Kapitán hokejových Vítkovic Rostislav Olesz stihl během tří přípravných zápasů vstřelit tři góly a střihl si i bitku. Se znojemským obráncem Janem Pohlem na body vyhrál. „A to jsem shodil rukavice snad podruhé v kariéře," řekl.
Starty, góly i bitka. "Do všeho chodím naplno, chci vyhrávat," říká Olesz

"Když to zhodnotím, tak s půlkou zápasu spokojenost, ze čtvrtiny solidní a zbylá čtvrtina musí být lepší," dodal.

Jeden z domácích koučů, Marek Zadina, si posteskl nad produktivitou svých svěřenců. „Těžko se mi to hodnotí, myslím, že jsme Vítkovice přehrávali, byli jsme jasně lepší, kluci hráli výborně vepředu, ale ze šancí jsme nedali góly. A to nás sraáží na kolena," uvedl Zadina.

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky: 11. Adamský (Polanský, Petružálek), 48. Martin Růžička (Marcinko) – 22. Kucsera, 35. Hrbas (J. Káňa) 45. Tybor (Roman, Kucsera), 60. Zdráhal. Rozhodčí: Koziol, Mrkva – Ganger, Konvička. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2510.

Třinec: Hrubec – Krajíček, Bartko, Musil, Doudera, Jank, Haman – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Irgl, Marosz, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský – O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.

Vítkovice: Bartošák – Klok, Sloboda, Baranka, Hrbas, Výtisk, Trška, Krenželok, Urbanec – Květoň, Roman, Tybor – Olesz, Lev, Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kalus, Illéš, Tomi – J. Káňa. Trenéři: Petr.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 6:3
Výhru Vítkovic nad Třincem v přípravě viděly čtyři tisíce diváků