„Byl jsem natěšený, protože jsem měl lehkou virózu a dva zápasy jsem nehrál. Proto jsem do toho chtěl šlápnout a pomoci týmu. Že se nakonec povedlo udělat dva body, je parádní, s tím jsem nepočítal,“ neskrýval nadšení výsledkem i svým počinem Roman Vlach, který je v Třinci na výměnu za Zbyňka Irgla právě z Olomouce do konce sezony.

Právě Vlachova trefa poslala Oceláře, které dočasně po boku Václava Varadi vedl ze střídačky místo Marka Zadiny Jiří Raszka, do vedení už v osmé minutě. „Věděl jsem, že Růža už mě jednou takhle našel, když jsem se v Třinci trefil poprvé. Parádně vybojoval souboj, já mu zakřičel a se štěstím jsem dal gól,“ popsal Vlach.

Na tuto branku až ve třetí třetině odpověděl Eberle, ovšem rozhodující zásah měl opět podpis Romana Vlacha a Martina Růžičky.

„Bylo to úporné, takový play-off zápas. Rozhodlo, že jsme se Olomouci vyrovnali v bojovnosti, která jim přináší úspěch. Věděli jsme, že pokud se to povede, budeme moci vyhrát. Naštěstí máme tři body,“ poznamenal Vlach.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský, Laš) – 8. R. Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, R. Vlach). Rozhodčí: Pavlovič (Slovensko), Bulanov (Rusko) – Kis, Rampír. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4538.
Olomouc: Konrád – Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Ostřížek, Strapáč, J. Káňa – Skladaný, Herman, Burian – Staněk, Mráz, Holec – Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.
Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Kovář, Jank, Linhart – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Raszka.