V posledních deseti kolech se trefil Polák hned šestkrát do černého, k tomu přidal sedm asistencí, čímž výrazně přispěl k historickému úspěchu – zisku Prezidentského poháru. Ocelářům se to podařilo po šestnácti letech v extralize.

Rodák z Ostrova nad Ohří zakončil dlouhodobou část nejlepším výsledkem v kariéře, když posbíral ve 48 utkáních 36 bodů za 15 branek a 21 asistencí. O dva body tak vylepšil svůj výkon ze sezony 2008/2009, která byla jeho premiérová v třineckém dresu. Pětadvacetiletý forvard už netrpělivě vyhlíží čtvrtfinálového soupeře.

„Projížděl jsem tabulku a jedno už vím jistě. Určitě nás čeká ve čtvrtfinále dlouhé cestování, protože náš soupeř bude někdo z trojky Litvínov, Karlovy Vary nebo Plzeň. To ale neřešíme, protože pokud chceme titul, nemá cenu se dívat na soupeře,“ řekl Polák, který skóroval také v nešťastném nedělním derby ve Vítkovicích.

Ještě na konci druhé třetiny vedli Oceláři 4:1, nakonec ale ještě stihli prohrát 4:5. „Oslavy mohly být veselejší. Je to pro nás velké ponaučení a hlavně varování před play off. Tohle se nemůže opakovat,“ dodal Polák, který bude moci přidat další góly od 5. března, kdy Třinec vstoupí na domácím ledě do vyřazovacích bojů.