Ofenzivně laděný duel lépe rozjeli domácí gólem Suchého, jenže brzy nato srovnal Michal Kovařčík a vzápětí při přesilové hře se z vedoucí trefy radoval Stránský. Jeho trefu však sudí neuznali kvůli tomu, že plzeňská branka byla mimo své postavení ještě před střelou třineckého kanonýra.

Další šance zůstávaly nevyužity až do 19. minuty, kdy v oslabení prostřelil Štěpánka Suchý. Oceláři, kteří ještě nastoupili bez svých kanadských posil Taylora Leiera s Jackem Rodewaldem, ovšem už s uzdraveným Tomášem Marcinkem, vyměnili do druhé třetiny gólmany, ale Kacetlovi vydržel čistý štít jen osm minut než se prosadil po samostatném úniku Kodýtek.

Pak ale opět zaúřadoval Michal Kovařčík, který dobře zareagoval na nepřesnou střelu Marcinka a po odrazu od zadního mantinelu ji dorazil za Frodla. Srovnal pak mohl Hrňa, ale v dobré pozici puk netrefil. Ujala se až necelé dvě minuty před koncem druhé části v přesilové hře bomba Stránského, který tak vstřelil svou dvacátou branku v sezoně a jen potvrdil pozici nejlepšího střelce nejvyšší soutěže.

Po pauze mohl vrátit vedení Indiánům Eberle, ale jeho ránu vytáhl Kacetl. Další šance pak dlouho nepřicházely, hra se výrazně zklidnila, týmy přestaly tolik riskovat. Až v závěru základní hrací doby mohl naklonit skóre na stranu Slezanů Růžička, ale na Frodla si nepřišel.

Prodloužení skončilo po třech minutách. Nejprve se Matěj Stránský hnal na Frodla sám, ale plzeňský gólman byl úspěšnější, načež jen o pár vteřin později se útočník dostal do další šance , kterou už proměnil a rozhodl.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Bylo to dnes hektické. Za bod můžeme být rádi. Výsledkově se pro nás utkání dlouho vyvíjelo dobře, hra už tolik přesvědčivá nebyla. Máme teď těžké období. Naše sestava je, jaká je. Sráží nás hodně individuálních chyb, prohráváme osobní souboje. Třinec měl více ze hry a vypracoval si šance. My jsme sice měli některé lepší pasáže, ale s bodem musíme být spokojeni. Čekáme na vracející se hráče z reprezentační dvacítky."

Václav Varaďa (Třinec): "Za finální výsledek jsme velmi rádi. Hráli jsme pohledný a účelný hokej a vytvořili jsme si spoustu šancí, spoustu jsme jich ale nevyužili. Ukázali jsme charakter, když jsme to za stavu 1:3 nezabalili a hráli stále na maximum. Nakonec jsme zaslouženě zvítězili. Kluci odvedli výborný týmový výkon. Zítra nás čeká další zápas, tak věřím, že budeme hrát stejně dobře. O nasazení kanadských útočníků se rozhodne až zítra dle transferkaret."

Škoda Plzeň – Oceláři Třinec 3:4 PP (2:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Suchý (Straka, Lang), 19. Suchý (Gulaš, Stříteský), 28. Kodýtek (Gulaš) – 7. M. Kovařčík (O. Kovařčík, M. Doudera), 33. M. Kovařčík (Marcinko), 39. M. Stránský (Hrňa), 64. M. Stránský (M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:2, Houdek (Plzeň) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, L. Kaňák, Vráblík, Houdek – Rob, Kodýtek, Gulaš – Straka, Suchý, Eberle – Kantner, Stach, Pour – Slanina, Malát. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Třinec: Štěpánek (21. Kacetl) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána, Martin Růžička – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Marcinko, Šedivý – Dravecký, Peterek, Hrňa – Kurovský. Trenéři: Varaďa a Zadina.