Eva Kučerová-Landsbergrová vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a věnovala se léta grafickému designu, kresbě, malbě i fotografii a smaltu. Jubilejní výstava je však zaměřena na její soustavnou pětadvacetiletou práci a využití industriálního smaltu v umělecké tvorbě. „Ve výstavních prostorách Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku představuje přes stovku prací. Artefakty zahrnou většinu významných cyklů, které vystavuje od roku 1990. Ve své tvorbě prezentuje jen malou skupina autorů, kteří zdůrazňují emoční a významové poselství smaltu a staví jej do roviny klasické malby, proti zastáncům jeho užité a dekorativní funkce," řekl Karel Bogar, který výstavu uvedl. Námětově představí několik rovin, ve kterých se pohybuje vedle filozofující a existencionální rovina reflexe a odrážení skutečnosti, která přechází až do výrazně subjektivního sdělení světa.

Její tvorba je těsně spojena od roku 1996 s výtvarnou skupinou Email Art, člena UVU Praha a její aktivitou při realizaci Mezinárodních sympozií Frýdlantský umělecký smalt od roku 1999.

„Od roku 2004 se pravidelně účastní evropských sympozií smaltu v Erfurtu v Německu a podílí se zde na spolupráci skupiny výtvarníků z Anglie, Francie, Holandska a Německa. Pravidelně se účastnila na mezinárodních sympoziích smaltu a mezinárodních výstavách a je také zastoupena v zahraničních sbírkách," dodal Karel Bogar. Je zařazena v prestižním mezinárodního archivu současného smaltu The International Vitreous Enamel Archive UWE-University of the West of England, Bristol, England.

„Výstava přední autorky dává jedinečnou možnost nahlédnout do současné špičky industriálního uměleckého smaltu v České republice," uzavřel Karel Bogar.