„Minulý ročník byl pouze jednodenní záležitostí, a proto jsme rádi, že ten letošní můžeme dát lidem možnost dorazit nejen v pátek, kdy proběhne i koncert legendy ze Slovenska Tublatanky, ale i v sobotu a ochutnat všechny druhy piva," pozval na akci produkční a jeden z pořadatelů Beer Festu 2012 Jaroslav Faldyna.

„Na minulém Beer Festu mohli návštěvnici ochutnat kolem dvaceti druhů piva, tento rok se nám ale podařilo zajistit rovnou jednatřicet druhů," pochvaluje si hlavní pořadatel Petr Vašek.

Páteční program odstartuje ostravská kapela Retro Jokers, dále se bude pokračovat s místními Spider X. Hlavní hvězdou večera bude slovenská Tublatanka, která byla na konci osmdesátých let největší rockovou kapelou v Československu.

Podařilo se jí prodat šest set tisíc desek, má za sebou koncerty na vyprodaných stadionech a složila hity, které se staly symbolem sametové revoluce. Tublatanku v roce 1982 založili Martin Ďurinda (kytara a zpěv) a Juraj Černý (bicí). Sobotní program pak odstartuje frýdecko-místecké písničkářské duo René Souček & David Stypka.

Až do večerních hodin se vystřídají na podiu kapely jako Dona Said Yes, Relevant, Alter Via a další. Večer bude patřit ověřené zábavové kapele Sagar. Po celé dny bude pro návštěvníky i ty nejmenší připraveny bohatý doprovodný program a soutěže o hodnotné ceny.

Celou akcí bude provázet moderátor Jiří Basta. Vstupné na páteční část s Tublatankou je 200 korun v předprodeji (Frýdlant nad Ostravicí RS Budoucnost, Cukrárna POD LYSOU, Frýdek-Místek Tesco Místek káva & čaj). Na místě pak bude za 250 korun. Vstupenka na sobotní program bude stát 50 korun. Akce se koná za podpory města Frýdlant nad Ostravicí.