„V případě, že bychom byli nuceni akci zastavit a nehrát, vstupné divákům vrátíme. S vděkem přijímáme potřebný klid a jistotu, kterou nám v našem počínání dodávají partneři festivalu,“ dodávají k aktuální situaci.

Mládě šimpanze hornoguinejského, které se narodilo v Zoo Ostrava 28. února 2020, se má čile k světu. Na snímku z 18. května 2020.
PODÍVEJTE: Aktuální snímky mláděte šimpanze ze Zoo Ostrava. Dojmou vás!
Autokino v Dolní oblasti Vítkovic, 17. května 2020 v Ostravě.
OBRAZEM: Po autokoncertu Mirai festivalová plocha v Ostravě patřila autokinu

Festival se uskuteční od 24. července do 12. srpna. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu a v prodejní síti Ticketmaster. O aktualitách a případných změnách budou diváci informováni prostřednictvím www.shakespearova.cz a na sociálních sítích.

Prioritou pořadatelů je bezpečnost, nicméně perspektiva uvolňovování vládních opatření slibuje kapacitu hledišť v řádech stovek diváků na jedno představení, které diváci stráví pod širým nebem s komfortními rozestupy. Samozřejmostí je také dezinfekce prostor.

Ostrava si připomíná 75. výročí osvobození. Kvůli koronavirové pandemii musela zrušit veřejné oslavy, město proto v barvě trikolory nechalo 30. dubna 2020 nasvítit dominanty města a vyzvala obyvatele, aby v oknech zapálili svíce. Mají tak uctít památku ne
PODÍVEJTE SE: Ostravští fotografové dali dohromady záběry z pandemie COVID-19
Kapela Mirai uspořádala první největší živý autokoncert v České Republice který se uskutečnil v Dolní Oblasti Vítkovic, 15. května 2020 v Ostravě. Organizátoři uvedli že celková kapacita 500 aut byla vyprodána.
PODÍVEJTE SE: První autokoncert v Ostravě, auta i lidé tančili v rytmu Mirai

Pestrý program by měl začít 24. července, tradičně na Slezskoostravském hradě Zimní pohádkou. Diváci se dále mohou těšit na Hamleta v hlavní roli s Hynkem Čermákem a Jaroslavem Pleslem. Po dlouhé době se také vrátí velmi oblíbená komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou.

Naposledy pak bude uvedena populární Komedie omylů a tečku za letošním festivalem udělá hit minulého roku – komedie Zkrocení zlé ženy.

Tváře zimní pohádky. Martin Hofmann a Veronika Arichteva.
Hofmann jako král Leontes. O Letních shakespearovských slavnostech je jasno

PODÍVEJTE SE na snímky z dřívějších představení Letních shakespearovských slavností:

Komedie omylů:

Sen noci svatojánské:

Hamlet: