Je deštivé středeční odpoledne, něco málo po půl druhé. Jindy klidný areál Matice Slezské v Dolní Lomné dnes ožil nezvyklým hlukem.

Skupinka lidí s batohy a kufry nervózně postává v dešti vedle tranzita. Areálem se rozezní zvučný hlas „deštníky pryč a jedeme, akce". Padla první klapka nového filmu Muzzikanti.

Přestože prší už od rána, filmový štáb ani nepříjemné chladné počasí nezastavilo. Natáčení prvních scén prvního celovečerního filmu z těšínského Slezska je v plném proudu.

Ve středu 10. srpna 206 padla první klapka Muzzikantů. Nový film slibuje emoce, písničky i hvězdné obsazení.Zdroj: Deník/Sonnek Pavel

„Ono to na první pohled vypadá, že nám déšť komplikuje život. Ale je to počasí, které jsme si na dnešek od začátku přáli, protože natáčíme úvodní scénu – šok pražských muzikantů, kteří přijíždí do neznáma. A tohle počasí evokuje přesně tu situaci, kdy vystoupíte z tranzitu, autobusu a najednou je všude mlha, pošmourno a říkáte si sakra, tady mám trávit celé léto. To bude hrůza," komentuje počasí autor scénáře Petr Šiška, zatímco štáb oděný v pláštěnkách pracuje na začátku příběhu, ve kterém nebudou chybět láska, nenávist a melodické písničky.

Celou reportáž najdete už v zítřejším - pátečním - tištěném vydání Deníku.

Nikol Sikorová