Psal se rok 1999 a v Jablunkově se zakládá kapela s názvem Witch Hammer. Jejím stylem je power a heavy metal. V roce 2002 začala kapela Witch Hammer koncertovat se svou vlastní tvorbou a to ji posunulo za hranice České republiky, kdy odehrála několik koncertů v Polsku, Německu a na Slovensku. V této době se také stala předkapelou například pro Aleše Brichtu, Dogu či Tublatanku. Touto spoluprací nasbírala cenné zkušenosti a díky tomu se posunula o krok vpřed a mohla si zahrát na pódiu s takovými skupinami, jako jsou Gamma Ray, Primal Fear, Saxon, Edguy, Rage, Blaze Bayley, Mike Terrana a další. Nejen to ale pomohlo kapele, aby fungovala úspěšně dál. Witch Hammer vyvinula také činnost v rámci různých soutěží. Osudnou se jim stala soutěž Jim Beam Music 2004, kde se kapela dostala až do semifinále a porotce Jan P. Muchow je oslovil s tím, že by rád zařadil jejich píseň Peace of eternity do slovenského celovečerního filmu O dve slabiky pozadu. Kapela s nadšením souhlasila. To ji motivovalo a utvrdilo, že její činnost má smysl, a dala tak vzniknout několika deskám a jednomu DVD, které mapuje její dosavadní kariéru. První vlaštovkou bylo album s názvem Price for the new world, následoval Zodiac. Právě zmíněný disk Zodiac získal mnoho kladných recenzí od tuzemských a zahraničních kritiků.

Nyní se čeká na vydání třetí desky s názvem Never Stop. Kapela prozradila, že na desce najdeme jedenáct písní. „Momentálně ještě kapela řeší grafiku na přebal desky a až bude vše hotové, album půjde do výroby. Nové CD vyjde ve formě papírového digipacku i s malým dárečkem uvnitř. Říká se, že třetí deska je pro kapelu zlomová, proto nechceme podcenit žádný detail a nechceme vypustit album dřív, než bude vše na sto procent dotaženo do konce. Věříme, že už to nepotrvá dlouho. Jsme netrpěliví, stejně jako vy, ale kvalita si holt žádá svůj čas," řekl baskytarista kapely Petr Caputa.

Pokud byste ale chtěli slyšet ochutnávku z tohoto alba dřív, než spatří světlo světa, pak si ji můžete poslechnout 15. prosince na Rockových Vánocích, které se již tradičně konají v Kulturním domě Válcoven plechu ve Frýdku-Místku. Na letošních „rockovkách" se můžete těšit na tyto kapely: legendární kytarový sekce Britské legendy kapely Saxon Oliver/Dawson ex-Saxon, Doga, Dymytry, Sjetý gumy, Agassiz, Hakmak a kapela Witch Hammer. „Cena v předprodeji je 250 korun a na místě pak tři sta korun. Upozorňujeme na omezenou kapacitu sálu, proto neváhejte a vstupenky si rezervujte co nejdříve," dodal jeden z pořadatelů Tomáš Hypl. (kup)