I díky tomu, že program Ladné Čeladné sestavoval ve spolupráci s obcí tým festivalu Colours of Ostrava a dramaturgickou záštitu převzala jeho ředitelka Zlata Holušová, dorazilo téměř 2,5 tisíce dospělých a na 400 dětí. „První ročníky festivalů nebývají jednoduché, protože lidé nevědí, do čeho jdou. Ladná Čeladná má tento křest za sebou a zvládla ho dobře. Věřím, že příští rok dorazí jednou tolik lidí," řekla Zlata Holušová.

Rodinná zábava…

Festivalový areál u základní školy v Čeladné se lišil hlavně tím, že nabídl dostatek zábavy i pro děti. Hned ze startu mohli vzít rodiče své ratolesti na divadelní představení. Vedle lákalo k návštěvě šapitó Cirkusu trochu jinak. Návštěvníci festivalu si mohli vyzkoušet některé z atrakcí ostravského Světa techniky – třeba gyroskop simulující přetížení 3G, které zažívají piloti stíhaček. A nechybělo ani promítání rodinných filmů.

„Festival jsme od počátku pojímali jako rodinný a chtěli jsme, aby na něj mohli přijít rodiče s dětmi a každý si v programu našel to své. Podle reakcí návštěvníků soudím, že se to povedlo," uvedla mluvčí festivalu Michaela Závodná.

…i pestrá hudba

I na hudební scéně dostaly přednost koncerty odpovídající rodinné atmosféře. Nabídly hudbu, která v návštěvnících vyvolá chuť zatančit si a uvolnit se. V sobotu, kdy program gradoval, se třeba při pozoruhodném hudebním koktejlu v podání kapely Voila vlnily před podiem do rytmu stovky lidí. Nevadil jim ani opožděný začátek koncertu kvůli problémům s dopravou. Originální hlas frontmanky Zdenky Trvalcové navnadil návštěvníky na vrchol festivalu.

Největší hvězdou prvního ročníku byla americká kapela Hayseed Dixie proslulá bluegrassovými předělávkami rockových skladeb. Před třemi lety zazářila na Colours of Ostrava a úspěch sklidila i v Čeladné. Publiku ukázala, že na bendžo se dají zahrát ty největší rockové hity.

Ladná Čeladná, to byla hudba všech barev – směsice jazzu, reggae, šansonu, popu, bluegrassu, dancehall music i balkánských beatů. Malé „Coloursy" v Beskydech ukázaly směr i do dalších let.