Již sedmnáctým rokem pořádá agentura Pragokoncert v Rožnově pod Radhoštěm hudebně-divadelní festival s příznačným názvem Valašské Divadelní Léto.

Většina pořadů tohoto festivalu se koná pod širým nebem v amfiteátru Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v přírodě. Pro případ špatného počasí je pro některá vystoupení krytou variantou sál Janíkovy stodoly.

„Festival se koná v průběhu měsíců července až srpna a sedmnáctý ročník přiváží celkem čtyři vynikající pořady pro dospělé i pro děti a tradičně také velký megakoncert. Výběrem velmi kvalitních umělců se tak snažíme obohacovat program jak v historickém muzeu, tak na celém Valašsku,“ dodává hlavní organizátor festivalu David Mlčoch z pořádající agentury Pragokoncert.

Lidé jsou shromáždění kolem vatry v areálu Hvězdárny Vsetín při akci Svatojánský oheň; pátek 21. června 2019
Na hvězdárně po deseti letech vzplanul Svatojánský oheň

Jako první vám přinášíme kompletní informace a program letošního festivalu.

18. 7. LUKÁŠ PAVLÁSEK KDO NEPLÁČE, NENÍ ČECH!

Rožnovská premiéra zábavné talk show našeho předního baviče a komika Lukáše Pavláska. Vystoupení One Man Show se uskuteční v Janíkově stodole. Pozor! Omezený počet míst.

19. 7. TUBLATANKA + CITRON + host: BASTARD

Souboj rebelů 2019. Finální koncert úspěšného turné československých legend hard and heavy se uskuteční za každého počasí na venkovním rožnovském koupališti. Nová scéna, nové video animace a každý návštěvník koncertu obdrží na památku jako dárek kompilační CD se společným hitem „Silní a nezlomní“.

22 .8. DIVADLO FRANTIŠKA RINGO ČECHA: DÍVČÍ VÁLKA

Nejlepší divadelní komedie všech dob! Soubor v nejsilnější sestavě. Hrají: František Ringo Čech, Uršula Kluková, Petr Jablonský, Roman Skamene, Petr Martinák, Felix Slováček, Milan David, Martha Olšrová, Zuska Velichová a další. Vystoupení se uskuteční v amfiteátru Dřevěného městečka. V případě nepříznivého počasí v Janíkově stodole.

26. 8. MÍŠA RŮŽIČKOVÁ LESNÍ KRÁLOVSTVÍ

Nejoblíbenější umělkyně pro děti přiváží svoji originální písničkovou show. Vystoupení se uskuteční v amfiteátru Dřevěného městečka. V případě nepříznivého počasí v Janíkově stodole. (ex)