Pohostinství Ve Dvoře ožije v 19 hodin, pořadatelé z SDH Měrkovice slibují zajímavý program: tradiční i netradiční bohatou tombolu, dobrou kuchyni a živou hudbu v podání kapely Heliantus. Předprodej vstupenek v pohostinství je již zahájen.

V sobotu se bude plesat i v Mostech u Jablunkova. V prostorách kulturního domu PZKO se od 20 hodin uskuteční tradiční Bal gorolski, ještě předtím se lidé budou bavit při Mezinárodní přehlídce lidových kapel a folklorních souborů. Akci organizuje mostecký soubor Górole.

Přehlídku, která odstartuje v 17 hodin, uvádí Alois Martynek a Ondřej Niedoba. Na 38. ročníku akce se představí: FS WAŁASI (PL), FS HOLOF (PL), FS NOWINA (CZ), FS OLZA (CZ), FS GÓROLE (CZ), FS ŠMYKŇA (CZ), FS FRIŠ a LISELOTTE ROKYTA (CZ), FS ŽELEZIAR (SK), FS PÁL ISTVÁN „SZALONNA" (HU) a sólisté gajdoši a houslisté z Polska, Slovenska a Česka. Gorolski bal oficiálně potrvá přibližně do čtvrté hodiny ranní představí se na něm všechny lidové muziky ze sobotní mezinárodní přehlídky. V neděli 10. ledna se zájemci sejdou ještě v hotelu Grůň, kde se od 13 hodin uskuteční „Posezení u cimbálu". Také zde se o doprovodné slovo postarají Alois Martynek s Ondřejem Niedobou, lidé se mohou těšit na folklorní soubory Nowina, Górole a Friš.

V sousedním Jablunkově zahájí plesovou sezonu s Jacky, a to rovněž v sobotu 9. ledna. Jackovský ples se v jablunkovském PZKO uskuteční podeváté. Akce se začátkem v 19 hodin nabídne taneční vystoupení folklorního souboru Jackové, ale i dobrou zábavu při živé hudbě, bohatou tombolu a chutné pohoštění. Také v Písečné se v sobotu koná Bal PZKO. Už tento pátek se pobaví děti v Paskově tamní mateřská škola pro ně přichystá Maškarní karneval. Akce v KCP Paskov začne v 16 hodin, program zajišťuje divadelní agentura. Výtěžek z karnevalu bude použit na nákup didaktických pomůcek pro děti, které se vzdělávají v MŠ Paskov. V řadě obcí plesová sezona odstartuje příští víkend. Příkladem je Baška, kde na 16. ledna přichystají Ples SDH Hodoňovice. Lidé se budou bavit v Hostinci U Čendy. O den později se pak na stejném místě uskuteční Velký dětský karneval. Příští víkend bude i tradiční Myslivecký ples v Kozlovicích.