Na miminko je v první řadě zapotřebí pořídit základní kousky, které by ve výbavičce neměly chybět. Alespoň podle názoru čerstvé maminky Mirky Plškové, která tuto problematiku řešila celkem nedávno.

 „Možností je spousta. Jsou to nejrůznější bodíčka s dlouhým rukávem, s krátkým, overaly (tepláková kombinéza), dupačky, ty třeba naše dcera vůbec nenosí, tepláčky, svetříky, mikiny. Třeba kamarádky nemají rády bodíčka, která se dávají přes hlavu, protože se to jejich dětem nelíbí. Naše Anežka má naopak bodíčka hlavně přes hlavu a už nepláče. Jsou i bodíčka na cvočky, která se nandávají jako svetřík,“ vyjmenovává mladá maminka.

Top produkty pro miminko podle Andrey Růžičkové:

Zdroj: Youtube

Samozřejmě i u „mimi“ módy velmi záleží na ročním období. V zimě do kočáru patří například kombinéza a fusak, v létě naopak letní oblečky, aby se dítě „neupeklo“.

Speciální letní soutěž Dítě Deníku odstartuje 1. června, ale fotografie již nyní můžete zasílat na e-mail dite@vlmedia.cz.
Speciální letní výzva: Zapojte se do naší fotosoutěže Dítě Deníku

Oblečení z druhé ruky se vyplatí

U rodičů je také časté dilema zda kupovat věci nové, nebo dokonce značkové, či je mít po kamarádech a příbuzných, případně ze secondhandu. „Za mě je lepší mít oblečení z druhé ruky, je to levnější, ekologické i ekonomické a to především u takto malých dětí, které rostou jako z vody. Oblečení z druhé ruky jsem koupila přes Marketplace na Facebooku, pak na dětských burzičkách. Dost oblečení mám i po kamarádce,“ komentuje Mirka Plšková s tím, že z druhé ruky má i další vybavení jako třeba hrazdičku, vaničku, košík, postýlku, kočár a tak dále. 

Barvy oblečení bývají většinou tradiční. U holčiček je stále hitovka červená, či růžová. Je možné zakoupit oblečení i v dalších barvách, tam ale člověk trochu riskuje. „My Anežku oblékáme i do modré a zelené, lidé si pak často myslí, že máme chlapečka,“ směje se maminka.

Oblečení pro superhrdiny pro holky i pro kluky.
Oblečení pro superhrdiny, novorozence i teenagery dnešní mládež ocení

Děti zbožňují hračky Oball a žirafu Sophii, mezi aktivitami vede plavání 

Módním trendům u miminek podléhají také hračky. Oblíbený je takzvaný Oball, jde o kulatou hračku s dírami. Další velmi oblíbenou hračkou je pak žirafa Sophie. „Oblibu žirafy příliš nechápu, ale neříkám, že se mi nelíbí. Upřímně její koupi zvažuji, protože se jmenuje stejně jako moje dcerka,“ komentuje další maminka Tereza Martínková.

Projekt Miminka a maminky v Deníku získává na oblibě a nabízí řadu novinek.Projekt Miminka a maminky v Deníku získává na oblibě a nabízí řadu novinek.Zdroj: Shutterstock

Mezi nejoblíbenější aktivity rodičů miminek stále patří plavání. Nabízí ho skoro každý bazén a je to pro dítě velmi příjemné a hlavně přirozené cvičení, které jde provádět i s úplnými „prcky“.