Kdo si ještě vzpomene na své poslední návštěvy kavárny, zřejmě dá za pravdu, že z gastronomického pohledu zpravidla nešlo o kulinářský zážitek. Nájemci se střídali, pozvolna chátral i honosný interiér. Loni začala přeměna, která měla vrátit kavárně zašlý lesk, jenže zájemci o provozování se nehrnuli. Problematické je například i parkování v okolí.

Nakonec se město, kterému prostory patří, dohodlo s nedalekou Střední školou gastronomie, oděvnictví a služeb. Kavárna tak bude jedním ze středisek praktického vyučování.

Pro kavárnu je to šance, jak se stát znovu perlou města. Kaváren a cukráren je ve městě dost, atmosféru Radhoště ale žádná z nich nenabízí. Těžko zatím soudit, co od kavárny čekat a zdali si najde svou klientelu, to ukáží až první týdny. Tím, že půjde o odloučené pracoviště školy, které má primárně sloužit pro obory cukrář, kuchař i číšník, každopádně odpadá jedna z velkých bolestí tuzemských hospod, restaurací a kaváren nedostatek personálu. Kavárna to zdaleka nebude mít snadné, po letech stagnace ale aspoň existuje naděje, že do ní budou chodit hosté rádi. Tak jako tomu bylo dříve.

Senior taxi. Ilustrační foto
Senior taxi má ve Frýdku-Místku jezdit od příštího roku