I v průmyslovém regionu Ostravska se nacházejí přírodní zajímavosti, dokonce unikáty.

Ještě před 15 lety o meandrech Odry u Bohumína věděli jen místní, odborníci a ti, kdož vědí… A možná dodnes mnoho mimo- i Bohumínských netuší, jaký přírodní unikát se mezi Starým Bohumínem a osadou Kopytov nalézá.

Bohumín získal možnost natočit propagační videoklip, který ukáže turistům kouzlo příhraniční atraktivity - meandrů řeky Odry.
Bohumínští natočili videoklip. Jejich meandry Odry zvítězily v soutěži

Ano, hodně se o meandrech píše, existují fotografie, videa a záběry z dronu, ale málokdo i z místních už si tamní naučnou stezku prošel. Možná i proto, že přírodní památka není tak atraktivní jako hrad, rozhledna či vrchol, odkud je krásný výhled, možná proto, že tam pro není stánek s občerstvením, prostě pozorovat vodu, rákosí a stromy není tolik adrenalinové a poutavé.

Masami oblíbené turistické cíle jako hrad, zámek, zoologická zahrada nebo Stezka v oblacích na Pustevnách jsou možná pro někoho atraktivnější, ale je to otázka vkusu. Anebo neznalosti. V tomto případě určitě neplatí, že za zajímavostí musíme jezdit někam daleko. Naopak. Jen si přiznejme, že si občas těch místních zajímavost nějak méně všímáme.