Podle vyšetřujících policistů měl být průběh nehody, která se udála 12. června krátce před desátou hodinou, následující: „Dva cyklisté, kteří jeli z boční silnice od vlakového nádraží, se při vjezdu na komunikaci I/11 střetli s osobním automobilem Seat Cordoba," sdělil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že následkem toho dvaašedesátiletí muži utrpěli těžká zranění. Oba byli ve vážném stavu převezeni do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde později jeden bohužel zemřel. Když se Eduard Siuda, který je bratrem těžce zraněného druhého cyklisty, dověděl, jakým způsobem policie popsala nehodu, zavolal do redakce.

„Kategoricky odmítám, že by brácha se svým kamarádem vyjížděli z boční silnice. To vůbec není pravda. Jeli každopádně po hlavní. Ten řidič osobáku do nich narazil zezadu, o čemž také svědčí poškozená kola. Nechápu, jak policie došla k něčemu takovému. Že by v tom byly nějaké vyšší zájmy, jak z toho dostat toho řidiče?," uvažoval devětašedesátiletý Eduard Siuda, podle kterého bude mít jeho bratr doživotní následky.

„Pořád je jeho zdravotní stav hodně vážný. I kdyby se z toho dostal, zůstane zřejmě na lůžku. Ani ta helma, kterou měl na sobě, mu moc nepomohla. Byl to zkušený cyklista, najezdil i sto kilometrů denně. Taky má dvě motorky. Strašně mě mrzí, jak dopadl. Já to tak ale rozhodně nenechám. Budu chtít, aby ten řidič, který je podle mě viníkem té nehody, byl potrestán. Budu za něj a spravedlnost bojovat klidně u soudu," dodal odhodlaně Eduard Siuda.

Policejní vyšetřování ještě neskončilo. 

„Míru zavinění a přesnou příčinu této nehody stále vyšetřujeme," informoval policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Původní článek o nehodě: Vážně zraněný cyklista při úterní nehodě v nemocnici zemřel