K zásahu byli záchranáři voláni krátce po 15. hodině a do areálu vodního lyžování. Mladý lyžař nezvládl průjezd jedné z překážek, které jsou na trase elektrického vleku. Ten je jednou z oblíbených atrakcí na Těrlické přehradě.

„Po projetí překážky dopadl špatně na vodní hladinu a zřejmě se udeřil do hlavy. Když zůstal nehybně na hladině, skočil pro něj jeden z přihlížejících návštěvníků. My jsme byli jen opodál a proto jsme se do záchrany zapojili také během okamžiku. Mladík byl zprvu v bezvědomí, nedýchal, měl křeče a měli jsme podezření na poranění krční páteře. Ve čtyřech jsme ho dostali z vody na břeh. Tam jsme jej předali záchranářům," popsal vodní záchranář Lukáš Nema, který sloužil ve dvojici s Tomášem Izaiášem.

Okamžitá první pomoc byla v tomto případě rozhodující. Zachránci postiženému rychle vytáhli zapadlý jazyk a obnovili dýchání.

Protože mladík krátce po zahájení první pomoci nabyl vědomí a poranění páteře lékař vyloučil, nemusel mladík cestovat do ostravské fakultní nemocnice vrtulníkem, jehož pilot dokázal přistát u břehu přímo v areálu. Sanitkou byl přepraven do nemocnice v Havířově, kde byl podroben důkladnému vyšetření.

„Třiadvacetiletý pacient utrpěl otřes mozku. Po vyšetření lékařem z letecké posádky byl předán pozemní posádce k transportu do nemocnice," potvrdil informace Deníku mluvčí krajské záchranné služby Ladislav Lang.

Jak se ukázalo, vodní lyžař se z otřesu rychle otřepal, nemocnici po vyšetření opustil a vpodvečer už byl zpátky na břehu přehrady. 

Vodní lyžaři jsou při jízdě za vlekem vybaveni ochrannou přilbou i vestou, které je chrání právě před úrazy při dopadu na vodní hladinu. Přímo v areálu, nebo na vodní hladině bývají po celou sezonu členové Vodní záchranné služby Těrlicko.
U závodů asistují vždy, protože u vodních sportů není k nehodě nikdy daleko a rozhodující je velmi rychlá pomoc. Stejně tak jsou ale připraveni pomoci všem ostatním návštěvníkům přehrady.