Nehoda se stala v noci na neděli na silnici mezi Těrlickem-Hradištěm a Třanovicemi. K místu vyjely vozy záchranky i hasičů. 

Dvoučlenná posádka zůstala zaklíněná ve vraku, spolujezdci už nebylo pomoci. 

"Muž, jehož totožnost záchranáři během zásahu neznali, zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a o jeho vyproštění se museli postarat hasiči. Postižený nejevil žádné známky života. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku, horní a dolní končetiny. Záchranáři zahájili resuscitaci se srdeční masáží a umělou plicní ventilací ve snaze obnovit srdeční činnost. Jejich snaha však nevedla k úspěchu a muž na místě podlehl svým zraněním. Po vyproštění byl ošetřen dvaadvacetiletý pacient, a to s poraněními dolní končetiny a hlavy. V době zásahu byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka záchranné služby předala na chirurgické ambulanci třinecké nemocnice," uvedl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Podle policejního vyšetřování může za nehodu jízda řidiče. 

"O půlnoci došlo v obci Třanovice k dopravní nehodě se smrtelným zraněním. Řidič (22) osobního vozidla Audi A6 Avant jel ve směru do obce Třanovice. V levotočivé zatáčce vyjel vpravo a mimo komunikaci narazil do betonového mostku. Řidič byl převezen do třinecké nemocnice. Jeho spolujezdec (28) utrpěl velmi vážná zranění, kterým i přes snahu lékařů, na místě nehody podlehl. Vyšetřování si převzali policisté služby kriminální policie a vyšetřování. Komisař zahájil úkony trestního řízení přečinu usmrcení z nedbalosti," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.